nem-hverdagsmad-levevis

Levevis® har givet Cana, Ann-Christine og mig en sjov udfordring: “Lav lækker øko-aftensmad på 30 minutter“. Herhjemme er vi stor fan af de hurtige hverdagsretter, specielt efter vi har fået Lily, hvor vi ikke ligefrem har fået mere tid, så jeg har glædet mig til at tage udfordringen op. :) Vi handler i forvejen altid økologisk og som I kan se, er stort set alt til denne ret fra Levevis®, da de har et kæmpe sortiment af netop økologiske varer. Altid frisk og lækkert til budgetvenlige priser hos både føtex og Bilka.

Christoffer og jeg lever stadig som flexitarer og laver derfor fortsat vegetarisk eller vegansk mad, når vi står i køkkenet herhjemme. Vi begyndte på det i oktober måned og vi er derfor stadig ved at udvide vores opskrift repertoire og eksperimenterer med forskellige retter og ingredienser. Denne gang har vi prøvet at være lidt kreative med søde kartofler og brugt dem på en ny måde i wraps med en masse lækkert tilbehør – faktisk som en form for erstatning til falafler. De er bare meget mere cremede i konsistensen. :) Opskriften kommer her…

levevis
Tid: 30 minutter & antal: 2 personer = 4 wraps

Ingredienser, søde kartoffelsnitter:
– 500 gram søde kartofler
– Ekstra jomfru olivenolie til pensling
– Havsalt med økologiske krydderurter
– Frisk timian

Ingredienser, wraps:
– Avocadocreme (miks 1 moden avocado, 150 gram creme fraiche, salt & peber)
– 1/2 granatæble
– 1 squash
– 1 snack peber
– 4 fuldkorns wraps
– 1 pose pinjekerner

opskrift-nem-hverdagsmad

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 225 grader over/undervarme og gør en bageplade klar med bagepapir.
2. Skrub kartoflerne rene og sæt dem til at koge 15-20 minutter (afhængig af størrelse) til de falder af en gaffel.
3. Mens kartoflerne koger, forberedes de første ingredienser: skyl salaten, tag kernerne ud af granatæblet og lav avocadocreme.
4. Kartoflerne tages af kog og skæres i stykker af ca. 3 cm og placeres på en bageplade.
5. Derefter mases de ud med en gaffel – er det mindre kartofler, mases de blot hele.
6. Dernæst pensles de med rigeligt ekstra jomfru olivenolie og drysses med havsalt med økologiske krydderurter og frisk timian.
7. Bag kartoflerne sprøde og lækre i 10-15 (afslut gerne med lidt grill, så de bliver ekstra sprøde).
8. Imens kartoflerne bages færdig, laves de sidste ingredienser: skær squash og snack peber i rustikke stykker og steg dem på en grillpande med ekstra jomfru olivenolie og rist pinjekernerne gyldne.
9. Når kartoflerne er bagt færdig, tages de ud af ovnen og derefter kan man bygge sin egen wrap. Bon appétit.

kartoffel-bidder

Vi serverede dem i går, da vi fik gæster og de var et hit. Kartoffelsnitterne kan også sagtens serveres som en lille appetizer, når man får gæster. Søde kartofler kan efter min mening godt blive for søde afhængig af, hvordan de tilberedes og hvad de serveres sammen med. Disse har dog en ret dejlig kombination af det søde fra kartoflerne, det sprøde fra bagningen og det salte fra den økologiske havsalt med krydderurter fra Levevis®. Ikke mindst fungerede de rigtig godt med de sprøde, syrlige granatæblekerner, avocadocremen og de grillede grøntsager. Haps! De var et forsøg, men det bliver absolut ikke sidste gang, vi laver dem herhjemme.

hurtig-madwraps-med-fyld

Jeg håber, I kan bruge opskriften til inspiration. :) Nu har både CanaAnn-Christine og jeg som sagt taget udfordringen fra Levevis® op, så jeg vil opfordre jer til at kigge forbi deres blogs og se, hvad de kreative damer har fundet på i deres 30-minutters challenge. Hvad ville I helst sætte tænderne ? ;) Smut ind på Canas blog og smid en stemme, hihi… Glædelig tirsdag til jer alle. ♡

vegetarmad

Indlægget er udgivet i samarbejde med Levevis®