verdens-bedste-chokoladekageMY ALL TIME FAVORITE CHOCOLATE CAKE

Jeg tør næsten godt love jer, at I vil elske denne chokoladekage. I Christoffers øjne, er den ihvertfald verdens bedste. ;) Jeg lavede den forleden dag, for at øve mine kagebagningsfærdigheder inden min fødselsdag. ;) Jeg har nemlig tænkt mig at diske op med det helt store kagebord, som I måske kunne fornemme ud fra indbydelsen HER. Den er lidt af en bombe og smager virkelig godt. Den er greasy på den helt rigtige måde. Her kommer opskriften, som jeg selv har fået af Marie Louise

linje-prikket@2xI can almost promise you, that you will love this chocolate cake. In Christoffer’s eyes, it is at any rate the best chocolate cake in the world. ;) I made it the other day to practice my cake baking skillls for my birthday. It’s really delicious, so I thought you might would like to have the recipe as well. Here it goes…

chocolate-cake

Chokoladekage (10-12 personer):
– 200 g blødt smør
– 200 g sukker
– 1 tsk. bagepulver
– 80 g hvedemel
– 3 spsk. kakao
– 100 g mørk chokolade
– 3 æg

Mælkechokolade creme:
– 100 g blødt smør
– 300 g flormelis
– 200 g mascarpone
– 200 g mælkechokolade

Topping:
– 50 g høvlet mørk chokolade
– Frysetørret hindbær

Redskaber:
– 1 springform på 24 cm

linje-prikket@2x

Chocolate cake (10-12 persons):
– 200 g of soft butter
– 200 g of sugar
– 1 tsp. baking powder
– 80 g of wheat flour
– 3 tbsp. cocoa
– 100 g dark chocolate
– 3 eggs

Milk chocolate cream:
– 100g soft butter
– 300 g of icing sugar
– 200 g mascarpone
– 200 g of milk chocolate

Topping:
– 50 g grated dark chocolate
– Freeze-dried raspberries

Props:
– 1 springform tin 24 cm

chokoladekage

Fremgangsmåde: 
Trin 1: rør smør og sukker sammen til det får en ensartet masse. Sigt derefter bagepulver, hvedemel og kakao i dejen. Smelt chokoladen over et vandbad og hæld den i dejen. Tilsæt æggene ét efter ét og pisk godt ind imellem. Smør springformen så kagen ikke sætter sig fast. Fordel kagedejen i formen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-35 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af på en rist.

Trin 2: Pisk smør og flormelis sammen og tilsæt mascarpone. Smelt derefter mælkechokoladen over et vandbad og rør den i cremen. Sæt den afkølede kage over på et fad og fordel derefter cremen. Sæt kagen på køl i 30-40 minutter, så cremen kan få lov at sætte sig og stivne. Top med høvlet chokolade og frysetørret hindbær. Bon appétit!

linje-prikket@2x

Procedure:
Step 1: stir butter and sugar together until it gets a uniform mass. Sift baking powder, flour and cocoa in the dough. Melt the chocolate over a water bath and pour it into the dough. Add the eggs one by one. Butter the springform tin and preheat the oven at 175 degrees. Add the cake dough into the springform tin and bake the cake for 30-35 minutes. Take it out and let it cool down completely on a wire rack.

Step 2: whip up butter and icing sugar and add the mascarpone. Melt the milk chocolate over a water bath and stir in the cream. Place the cooled cake onto a serving plate and spread out the cream onto the cake. Put the cake in the fridge for 30-40 minutes, to make the cream become rigid. Top with grated chocolate and freeze-dried raspberries. Bon appétit!

chokoladekage-med-creme

modeblog