hud-akneakne

Sådan ser min hud ud i dag – Se før-billede HER

Jeg tror slet ikke, jeg fik sagt det tydeligt nok, efter jeg udgav indlægget omkring hudproblemer… Jeg er simpelthen SÅ taknemmelig og glad for jeres positive tilbagemeldinger og engagement. Det er dejligt at se, at I var så mange der havde lyst til at dele jeres historier og erfaringer omkring akne, så vi alle kunne lære af dem. For selvom noget virker for én, virker det måske ikke for en anden – derfor er det godt at have nogle forskellige erfaringer at trække på. Flere af jer stillede spørgsmål i indlægget, som jeg har valgt at svare på nedenfor:

Jeg har lige et enkelt spørgsmål: var det virkelig først efter tre måneder, at du så en forbedring af din hud?

Jeg var på Isotretinoin kuren i seks måneder. Den første måned til halvanden blev urenhederne faktisk kun værre. Det virkede som om, huden lige skulle rense alt ud, før det kunne blive godt igen. Efter to måneders tid begyndte det at blive bedre og efter tre måneder, var det helt væk. Der går lidt tid, før det begynder at virke, men når det først sker, forsvinder urenhederne nærmest fra den ene dag til den anden. Det er virkelig vildt, så stor en effekt de piller har. Det er som sagt virkelig skrappe sager, så man skal ikke gå i gang med sådan en kur, medmindre der ikke er andre udveje.

Jeg sidder desværre tilbage med en masse grimme ar efter mange år med akne. Har du/I nogle tips til at slippe af med/mindske dem?

Jeg slap heldigvis af med aknen uden tydelige ar, så jeg har ikke så meget erfaring med netop dette emne. Jeg har derfor allieret mig med specialisten på området, Anette Kristine Poulsen. Ja, faktisk er hun specialist på alle områder, når det gælder hud. Anette har arbejdet mange år i beautybranchen, ved enormt meget om cremer, ingredienser og generelle do’s and don’ts, når det kommer til hudpleje og så står hun også bag bloggen Beauty Space. Læs Anettes svar HER. Anette gæster desuden jævnligt Go’ Morgen Danmark og har desuden udgivet bogen, Superhud, som I kan læse om HER.

Har du prøvet pillerne Tetracyclin? De har virkelig hjulpet mig og jeg er stort set bumsefri! Jeg har kun været på pillerne i tre månederne indtil videre, men der er stor forskel.

Hvor er det dejligt at høre, at de har hjulpet dig. Jeg har ikke prøvet pillerne Tetracyclin, men jeg tog derimod Doxycyclin, inden jeg startede på Isotretinoin pillekuren. Så vidt jeg har forstået, er de begge en form for atibiotika. Desværre hjalp det ikke mig.

Så modigt og flot indlæg! Tusind tak fordi du deler. Er 29 år og har været på kuren i en måned. Kan du huske hvad dosis du var på 20-40mg?

Først og fremmest tak for de søde ord. ;) Det var godt nok meget grænseoverskridende at dele, men jeg håber det var med til at hjælpe andre piger, der selv lider af det. Jeg kan ikke huske, hvor mange mg jeg tog, men jeg fik to piller dagligt i seks måneder og endte med at have fået en dosis på 6000 mg. svarende til 110 mg. per kg. kropsvægt. Håber kuren hjælper dig.

Hvilke cremer kan du anbefale at bruge, mens man er på Isotretinoin kuren?

Generelt udtørrer hud og læber helt ekstremt, når man er på Isotretinion kuren. Jeg kunne næsten gå helt i panik, hvis jeg ikke havde en læbepomade inden for rækkevidde. Mit tip er derfor at bruge make-up og cremer med højt fugtindhold. Sørg desuden for at fugte huden godt, inden du påfører makeup, for det er ikke kønt, hvis det sætter sig i det tørre hudlag. Jeg var selv storforbruger af Tromborgs ”Lip Balm”, Decubals ansigtscreme til tør hud og Nilens Jords ansigtsolie. 

Min læge nævnte, at det kan påvirke kroppen i flere år efter kuren er afsluttet, og at man derfor f.eks. ikke må få børn inden for de første år, efter man har været igennem kuren – er det noget du har hørt tidligere? 

Både min egen læge og min hudlæge fortalte mig, at det er ude af kroppen efter én måned. Man får også taget blodprøve 5 uger efter man er stoppet med pillerne for at sikre, at der ikke er mere tilbage. Det er enormt vigtigt ikke at blive gravid under forløbet og én måned efter ophør, da fosteret virkelig kan tage skade. 

Hvor er du sej og smuk! Jeg døjer selv med uren hud af og til, og jeg er vildt dårlig til at dække det… Det vil være så dejligt, hvis du vil dele nogle tip og tricks.

Tak <3 Jeg lærte faktisk med tiden, at blive temmelig god til at skjule det med make-up. Som så meget andet, gælder princippet ”less is more” også, når man skal dække urenheder. Hellere minimere det, end at prøve at skjule det helt – for ofte kommer det bare til at se værre ud. Huden kan heller ikke ånde og derved blive pæn igen, hvis den er dækket helt til. Jeg dækkede mine urenheder let til med en ”airbrush concealer” fra Clinic i farven 04 neutral fair. Generelt skal man hellere gå efter en concealer der er en tand lysere end sin hudtone, end en tand mørkere, hvis man ikke kan finde en der matcher 100%. Dæk urenhederne forsigtigt med concealeren og dup derefter med lidt transparent mineralpudder – jeg kan varmt anbefale den fra Tromborg. Derved fremstår ”bulerne” ikke så tydelige, når de ikke skinner i lyset. Læg i stedet mere energi i øjne eller læber, så der er et andet fokus. Sørg desuden for at rense dine make-up børster jævnligt, så der ikke sidder bakterier, der kan forværre aknen.