Grov spinatvaffel sandwich med laks, avokado & hytteost
Lige siden jeg var lille, har jeg elsket vafler. Både som dessert med syltetøj og sukker, til morgenmad med skyr og friske bær eller til frokost med hytteost, æg og avokado (find opskriften HER). Nu har jeg fundet på en ny version med spinat, som er yderst populær herhjemme. Den er både lækker til frokost eller som forret/snack, når man får gæster. Til en forandring har jeg skåret vaflen ud, så den mest af alt minder om en lille hjerteformet sandwich. De er tilmed virkelig nemme at lave.
Opskrift på rugvafler med spinat, 3 (hele) styks :
– 1 æg
– 1 dl rugmel
– 1,5 dl mælk
– En håndfuld friske spinatblade
– En knivspids salt
– 0,5 tsk bagepulver
– Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde:
1. Tænd vaffeljernet så den kan blive varmt, mens du laver vaffeldejen.
2. Pisk æg, mælk, rugmel, salt og bagepulver sammen i en skål, tilføj spinatbladene og blend derefter det hele, til det får en ensartet masse.
3. Tilfør lidt smør på siderne af vaffeljernet, så vaflerne får en lækker sprød overflade.
4. Skær vaflerne ud og anret med pesto, røget laks, avokado og hytteost. Bon appétit! ;)
I have loves waffles, ever since I was a little girl. Both served as a dessert with jam and sugar, for breakfast with yogurt and fresh berries or for lunch with cottage cheese, eggs and avocado (find the recipe HERE). Now I have made a new version with spinach. It is both delicious for lunch or as a starter/snack when you have guests over for dinner. For a change, I cut the waffles, so the most of all resembles a small sandwich. In addition they are really easy to make.
Recipe for rye waffles with spinach, 3 pieces:
– 1 egg
– 1 cup of rye flour
– 1,5 cup of milk
– A handful of fresh spinach leaves
– A pinch of salt
– 0.5 tsp baking powder
– Butter for frying
Here’s how you do it:
1. Turn on the appliance so that it can become hot while you make the waffle batter.
2. Add egg, milk, rye flour, salt and baking powder to a bowl and mix it together, add the spinach leaves and blend it together.
3. Add a little butter on the sides of the waffle iron, so the wafers get a delicious & crispy surface.
4. Cut out the waffles and arrange with pesto, smoked salmon, avocado and cottage cheese. Bon appétit! ;)
19 comments
Wow, these look amazing!
Love,
http://www.thestyleventure.com
Thanks <3
Kan man mon fryse de lækre vafler?
Det kan du sagtens. Bare du ikke opvarmer dem igen, men blot lader dem tø op. Det er noget med, at spinat ikke må opvarmes igen. :)
Hvad gør du med spinaten? Hakker du den bare fint?
Ej, godmorgen Christina. Hvordan kunne jeg glemme det? Haha… Har rettet opskriften nu. Spinatbladene skal blendes sammen med de andre ingredienser. :) Godt med opmærksomme læsere.
De ser bare super lækre ud :) Og da jeg elsker laks, avokado OG hytteost, så må den jo prøves! :) Måske i weekenden
Tak. ;) Det er godt at høre, du vil prøve at lave dem.
Det ser i den grad appetitligt ud!
Må jeg spørge om hvor bestikket er fra? De er virkelige flotte og rå!
Hilsen
Saba
Tak. :) Det er fra Laguiole. Kan købes i Inspiration og Magasin.
Lækkert! Hvor er dine fine tallerkener fra? :-)
Tak. De er fra Broste Copenhagen. :)
Nam nam! Disse skal jeg definitivt teste ut! :)
Fine bilder :)
Tak <3 Godt at høre.
Ser så lækkert ud
Søger efter lækre ting til dåbs fest
. Kan de laves dagen før og måske sættes i køleskabet ? Eller hvad tænker du
Det kan de sagtens, ja. :D
Hej. De ser lækre ud. Skal vaflerne helst være varme eller kolde, når de serveres?
Det er en smagssag :)
Bare lige lidt info, så er cups og dl ikke det samme😉 1 cup er ca. 2 1/2 dl