invisalign

Skinnerne er sponsoreret af Implantatklinik København. Jeg har selv kontaktet dem for samarbejde

I flere år har jeg overvejet at få bøjle på tænderne. ”Hvorfor nu det?” – tænker I sikkert. Udadtil har jeg forholdsvist lige tænder og det er som sådan heller ikke det, der er problemet. Indtil engang i starten af tyverne, var de faktisk så lige, at selv tandlægen pointerede det og måtte vise sin klinikassistent, hvor snorlige tænder man kunne have fra naturens side. Desværre er tænderne i min undermund langsomt blevet mere og mere skæve og faktisk i en sådan grad, at de nu rammer op i fortænderne, når jeg lukker munden.

Jeg har fra min fars side arvet et meget tæt bid og fordi tænderne har ændret position gennem årene, kan jeg ikke tygge ordentlig sammen. Når jeg skal sove om natten, er jeg også meget bevidst om, hvordan jeg ligger, så de ikke støder sammen. Fordi de rammer hinanden, er de blevet temmelig slidte og for ikke at forværre skaden, har jeg nu i samråd med tandlægen valgt at få reguleret mine tænder.

invisalign-bøjle

Det er lidt specielt at få bøjle på som 28-årig og togskinner var et totalt no-go for mig – det vidste jeg fra starten. Min veninde Nadia havde også rimelig skæve tænder, men har været igennem et tandreguleringsforløb, som hun snart er færdig med og hendes tænder er blevet SÅ flotte. Hun har den slags bøjle der hedder Invisalign og som navnet antyder, er den nærmest ”invisible”. :)

Mange tandlæger udbyder Invisalign skinner, men hvordan resultatet bliver, kommer helt an på tandlægen. Det er som at få redskaberne til at bygge et hus, men hvordan udfaldet bliver, det er op til bygherren. Nadia går inde hos Implantatklinik København og har talt rigtig godt om stedet og hele forløbet. Hun har i det hele taget været en stor inspiration for mig mht. tandregulering og det var netop på grund af hende, at jeg valgte at kontakte Implantatklinik København. Det er altid dejligt at få en god anbefaling og jeg har selv kunne følge med i hendes forløb fra start til snart slut og set hvor flotte hendes tænder er blevet. Jeg var derfor helt tryg ved at tage kontakt til dem.

implantatklinik-københavn

Jeg har været til flere møder med min tandlæge Mette Wiig fra Implantatklinik København, hvor vi har talt om ønsker og forventninger, jeg har fået undersøgt mine tænder og fået lavet 3D billeder, som viser hvordan det endelige resultat vil komme til at se ud. Mette har været ekstremt omhyggelig, dygtig og forstående og jeg føler mig virkelig i trygge hænder. Jeg skal have rettet både over- og undermund og hele forløbet vil tage omkring et år.

Jeg er nu startet op med Invisalign og fik i mandags mine første skinner. De er faktisk nærmest usynlige og man lægger ikke mærke til dem, medmindre man er helt tæt på. Jeg havde fået at vide, at jeg kunne få lidt ømme tænder i starten, men det har slet ikke været tilfældet. Den eneste ”komplikation” der har været, er at jeg lige skal lære at tale ordentlig med dem på. Det er en sjov fornemmelse pludselig ikke at kunne udtale s’er rigtigt og Christoffer driller mig helt vildt, haha… I kan nok forestille jer, hvordan ”Skaaat” kan blive til ”Kaaat”, når jeg skal kalde på ham. Men jeg kan mærke, at det allerede er blevet meget mindre og det skulle forsvinde helt, når jeg lige har vænnet mig til at have dem i munden. Jeg skal faktisk have dem på hele 22 timer i døgnet, så jeg taget dem kun ud, når jeg skal børste tænder eller spise og hver 14. dag får man nye skinner. De er super nemme at klikke af og på og man får et lille etui med til at opbevare dem i. Indtil videre går det rigtig godt og jeg glæder mig sådan til, at man begynder at kunne mærke og se forandringer.

Der er sikkert flere af jer, der selv har været igennem en tandregulering eller måske endda går og overvejer det? Derfor har jeg tænkt mig at dele mit forløb med jer, så I kan følge med i udviklingen. Er der nogen af jer, der har erfaring med Invisalign? Del endelig jeres historier. ;)

usynlig-bøjle