Gammeldags fastelavnsboller
Da jeg gik forbi en bager i går, spottede jeg nogle yderst lækre fastelavnsboller i vinduet. Da jeg kom hjem, kunne jeg ikke rigtig få dem ud af hovedet og blev enig med mig selv om, at jeg da bare kunne bage en portion selv. Der er dog en hel måned til fastelavn, men kan man nogensinde få for mange fastelavnsboller? :) Ikke hvis I spørger mig. Opskriften har jeg fundet hos Sofiesblog, men har ændret en smule i den. De er virkelig lækre, hvis jeg selv må sige det og kan varmt anbefales, hvis I overvejer at bage en portion derhjemme. De er nemlig super nemme at lave. Her kommer opskriften…
Ingredienser dej, 12 styks:
25 g. gær
1 æg
1,25 dl. mælk
150 g. halvkoldt smør
1 spsk. sukker
ca. 400 g. mel
Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl. mælk
Korn af 1 stang vanille
Pynt:
1 æg til pensling af bollerne inden bagning
Glasur: flormelis, vand og kakao
Chokoladeknapper
Frysetørret hindbær
Fremgangsmåde:
– Bland mel og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør og ælt det med hænderne til en ensformig smuldret masse.
Lun derefter mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
– Hæld indholdet fra gryden over i de tørre ingredienser og rør og ælt det sammen. Lad det hæve i en skål i ca. en halv time.
– Mens dejen hæver laves cremen. Kom alle ingredienser i en gryde (inklusiv den tomme vanillestang, så den kan give smag) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middelhøj varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Derefter hældes det i en skål, så det kan køle af.
– Efter hævning deles dejen i 12 stykker. Rul stykkerne ud og læg ca. 2 tsk. creme på hvert stykke.
– Fold stykkerne sammen, så cremen ikke kan løbe ud, læg dem på en bageplade med lukningen nedad og lad dem hæve en halv time.
– Inden bagning pensles de med æg og bages i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader varmluft i ca. 15 min.
– Lad dem køle helt af på en rist og smør dem efterfølgende med glasur og pynt dem med chokoladeknapper eller frysetørret hindbær. Bon appétit.
12 comments
Nej, hvor er det morsomt, jeg har netop bagt Sofies fastelavnsboller denne formiddag! Jeg har svoret til denne opskrift i et par år efterhånden, og de ER virkelig gode! Jeg lægger dog også altid en “firkant” mørk Marabou i dem sammen med cremen, det gør dem ikke ringere ;-) Kh Stine
Ej, hvor sjovt! :D De er virkelig gode. Mums, lyder godt med ekstra chokolade! Det må prøves. Så har jeg en undskyldning for at bage dem igen! God torsdag.
Nu var jeg jo så heldig at smage dem, de er virkelig gode. Vanedannende 😉
Godt du kunne lide dem, søde Mutti. Tak for hjælpen med at folde og pynte <3
Hvis man propper en skefuld remonce og lidt mørk chokolade indeni sammen med cremen, så bliver de fuldstændig vanvittige :) det er Meyers opskrift, men desværre laver Meyer bageren dem slet ikke selv på samme måde mere, i år er der sgu dårligt nok creme i længere, og remoncen og chokoladen forsvandt for flere år siden, så jeg bager en stor portion hvert år selv :)
Men jeg har lige opdaget at lagkagehuset for første år er begyndt at lave nogen med både creme, remonce og chokolade, og dem har jeg allerede smagt, og de er vanvittigt gode – ja, jeg holder vist lidt meget øje med fastelavnsbolle-sortimentet🙈😜
Du lyder til at være ekspert på området, haha… Mums, lyder også godt med remonce! Må prøves næste gang. Tak for tippet. :)
Ih det ser godt ud! 😍
Et helt andet spørgsmål: ville gerne høre om der kommer mere tøj fra Âme Copemhagen på et tidspunkt?
Hej Bella,
Tak skal du have. :)
Nej, det gør der ikke. Jeg skal nok skrive en update snart.
Hihi – jeg er vild med at der ikke er to m&m i samme farve på nogen af dem 😉
Haha! Har da gjort mig umage. 😜
Jeg har brugt min eftermiddag på at bage disse fastelavnsboller, og de blev vildt gode (hvis jeg, som dig, også må sige det selv). Den eneste ændring er, at jeg kom en smule kardemomme i dejen og en klat remonce i halvdelen af bollerne – det kan i hvert fald også anbefales :D
Ih, hvor lyder det godt. Mums, jeg bliver helt lækkersulten. Det må prøves næste gang! <3 Tak for tip.