Hjemmelavet chai te
Da jeg var sammen med en veninde forleden, lavede hun den lækreste chai te baseret på en hjemmelavet krydderiblanding. Jeg er ret vild med den slags, men kun hvis de er tilpas krydrede og søde. Det er enten knald eller fald, når man bestiller en chai te på caféer rundt omkring i byen – ofte er de smagløse, meget vandede eller alt for kunstigt søde. Denne kan jeg varmt anbefale og så er den mega nem at lave. Selv min mor, der normalt ikke kan lide chai te, var faktisk ret begejstret for den. Jeg fik lokket opskriften ud af min veninde, som I da heller ikke skal snydes for.
Ingredienser, krydderiblanding (rækker til 5 kopper):
– 1/2 tsk kardemomme
– 1/2 tsk allehånde
– 1 tsk kanel
– 1 tsk sukker
– 1/2 tsk stødt nelliker
– 1 tsk stødt ingefær
– 1/2 tsk muskatnød
Ingredienser, resten:
– 1 pose sort te per 2-3 kopper
– 1-2 spsk sødet kondenseret mælk per kop (afhængig af hvor sød man ønsker den)
– Kanelstænger til servering
Fremgangsmåde:
– Bland krydderierne grundigt efter ovenstående måleforhold og opbevar i en lille glasbeholder i køkkenskabet. Gang gerne op og lav større portion af gangen.
– Hæld vand i en gryde alt efter, hvor mange kopper der skal laves.
– Tilsæt det passende antal teposer og bring i kog.
– Tilsæt krydderiblandingen (1 tsk per kop) under omrøring og skru ned for varmen.
– Tilsæt 1-2 spsk sødet kondenseret mælk i hver kop.
– Hæld varm te herover gennem en lille si og rør til mælken er opløst.
– Server hver kop med en kanelstang. Håber den smager. ;)
8 comments
Åhh det lyder lækkert, jeg skal da helt klart afprøve den opskrift! :)
Det skulle du tage at gøre. ;) Det smager mega godt. :D
Ej, hvor hyggeligt! Jeg elsker hjemmelavede drikke :)
Godt at høre. <3 :)
Det lyder lækkert. Jeg skal købe krydderierne i bazaren snart.
Må jeg høre, hvor bestikket er fra? Jeg zoomer altid ind, når de er med på billederne. De er så flotte!
Det er fra Laguiole. :)
Mums! Putter man en kanelstang ned i koppen med væske for at give ekstra smag til sidst, eller er den bare pynt? :)
Hej søde Julle,
Ja, for at give smag. Man kan også undlade den – den smager også godt uden. :)