opskrift-gulerodskage

Min mor har gjort det igen… Vi var hjemme hos hende i weekenden, hvor hun serverede en af mine yndlingskager nogensinde – gulerodskagen over alle gulerodskager. Jeg viste den også for nylig på min Instagram story og lovede at lokke opskriften ud af hende, så her kommer den. Jeg tør næsten godt love, at I ikke bliver skuffede. Den smager himmelsk. :)

Ingredienser, kagebund:
4 mellemstore gulerødder (groft revet)
170 gram sukker
1 tsk salt
2 store æg
200 gram mel
1,5 dl vindruekerneolie eller solsikkeolie
2 tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
1 spsk kanel
50 gram rosiner
50 gram valnødder

Fremgangsmåde, kagebund:
Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og skummende. Tilføj derefter vindruekerneolien og dernæst resten af ingredienserne i skålen og rør det godt rundt til det har en ensartet masse. Hæld massen i en springform med en diameter på 25 cm. Bag kagen i 30-40 minutter på 170 grader i ovnen.

Ingredienser, cream cheese frosting:
125 gram blødt smør
250 gram flormelis
150 gram cream cheese naturel
1 tsk vanille
Skallen fra en lime

Fremgangsmåde, cream cheese frosting:
Pisk smør og flormelis sammen. Tilsæt derefter vanille og cream cheese. Pisk det hele godt sammen til massen er hvid og luftig. Tag kagen ud af springformen og lad den køle helt af. Del nu kagebunden i to (nemmest med en brødkniv). Smør derefter halvdelen af cream cheese frostingen mellem kagebundene og den anden halvdel fordeles på toppen af kagen. Pynt til sidst med hakkede valnødder eller revet limeskal. Bon appétit. :)