Mandeldrøm med hindbærskum & friske bær
Yaay, så blev det endelig weekend! Èn af de weekender, som jeg virkelig har set frem til. Vi skal nemlig til pizzahygge og quizaften med resten af Koneklubben og deres mænd. ;) Jeg har bagt en kage til anledningen – en mandel/marengsbund med hindbærskum og friske bær. Det er en af mine absolutte favoritter. Den er dejligt frisk, lækker og luftig og så er den tilmed yderst nem at lave. Det er en af de typer kager, som falder i de flestes smag, så det er en sikker vinder at servere, når man får gæster. Her kommer opskriften…
Tid og antal: 1 time, 8 personer
Ingredienser, bund:
5 æggehvider
200 gram mandler
200 gram sukker
Ingredienser, skum:
300 gram hindbær, frosne
5dl fløde
Kornene fra 1 vaniljestang
Pynt:
Friske bær
Mørk chokolade
Fremgangsmåde, mandelbund:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Blend mandlerne (med skal) groft.
3. Pisk hviderne helt stive – til man kan vende bunden i vejret på skålen, uden det løber ud.
4. Tilsæt derefter sukker og pisk igen til massen er blandet godt sammen og fortsat har en stiv konsistens.
5. Vend de blendede mandler i æggehvidemassen.
6. Fordel massen i en form foret med bagepapir.
7. Bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter og lad den køle helt af.
Fremgangsmåde, hindbærskum:
1. De frosne hindbær kommes over i en si og hældes over med kogende vand. Hermed tør de op og man undgår bakterier.
2. Pres væden fra hindbærene ud gennem sien og mos dem godt igennem.
3. Pisk fløden til skum og tilføj vaniljen fra vaniljestangen.
4. Rør derefter hindbærene i skummet og fordel det over den afkølede mandelbund.
5. Pynt med friske bær og hakket chokolade. Bon appétit.
TIP: Det kan være en god idé, at bage bunden aftenen før, så behøver man kun at lave hindbærskum og “samle” kagen på dagen og man skal derved ikke gå og vente på, at bunden er afkølet.
40 comments
Ihh, hvor ser den lækker ud, den må bestemt prøves!!
Jeg må lave den til dig snart, Mutti. :)
Hvor ser det bare lækkert ud :-)
Er det bare mig, eller mangler der ikke en liste over ingredienserne??
God aften :-)
Den kan varmt anbefales. ;) ups, er tilføjet nu.
Tak :-) så kan den bedre prøves ;-)
Haha præcis! ;) Det andet ville blive lidt for meget gætteri. :P
Hav en rigtig dejlig fredag!
Hvornår kommer Q&A videoen om din uddannelse ud? Jeg har lige selv søgt ind på KEA, så vil rigtig gerne høre om det :)
I lige måde. ;)
Uh, den kommer snart! Forhåbentlig i morgen. ;)
Det ser virkelig lækkert ud! Og lyder ganske nemt – lige noget for mig. :D Kan det passe det mangler en ingrediensliste, så man ved, hvor meget man skal bruge af hver ingrediens? :) God weekend.
Det er virkelig nemt. :)
Haha – havde helt glemt det, men har tilføjet det nu.
Uh, det lyder super hyggeligt! I må have en helt fantastisk aften! <3
Opskriften lyder super lækker! Vil klart bruge den, når veninderne kommer på besøg i næste weekend for at øve vores projektfremlæggelser! <3
Sara xx
Dejligt at høre. :)
Håber også du får en god weekend.
Mums den ser lækker ud. Men mangler der ikke en ingrediensliste + mængder?
Håber i får en hyggelig aften :-)
Er tilføjet nu. Hovsa :-P
Jeg mangler lidt nogle mål og antal ? :) Eller er det bare på gefühl?
Uuuupsi! Er nu tilføjet. ;)
Den ser lækker ud, men hvor meget skal der i af hver? :)
Ups! Preggo brain :-p
Er tilføjet nu.
Mums!! (Må man gerne sig det eller er det fortærsket?)
Det er godt nok en lille lækker sag, du har bagt dér:-) Ærgerligt, jeg ikke er med i Koneklubben;-)
Det må man bestemt. ;) Haha…
Tak. Den kan ihvertfald varmt anbefales – den er vanedannende. :)
Den ser virkelig lækker ud :-)
Hvor stor er din form til bundene og smagte bærerne af noget, synes de kan være lidt smagsløse på denne årstid?
Tak. ;)
Formen jeg brugte var 25 cm i diameteren.
De var super gode – jeg fandt nogle i Meny, der var meget modne.
Off topic: vil du ikke skrive om jeres overvejelser ang valg af barnevogn? Vi står selv i samme situation, og mangler lidt input 😉
Hej Louise,
Jo, det kan du tro. <3 Det er et svært valg, der er jo SÅ mange at vælge imellem! Vi var ude og kigge i dag og blev en smule klogere. ;) Kan være jeg snart skal lave et indlæg om det.
Den ser virkelig lækker ud :-) Jeg har dog lige to spørgsmål:
1. Hvis man laver den dagen i forvejen, hvordan skal den så opbevares? I køleskabet? I en tætlukket pose på køkkenbordet eller hvordan?
2. Skal AL væden presses fra hindbærerne, således at man kun bruger de moste bær, og altså intet væde overhovedet i skummet? (I så fald, mangler der så ikke noget smag?)
Hej Caroline,
1. Opbevar den overdækket i køleskabet. :)
2. Næsten al væden, ja. Det er blot så flødeskummet ikke bliver for flydende. Nej, den mangler bestemt ikke smag.
Uh den ser super lækker ud!
Jeg tænker om det nok at skylle hindbærende, eller ville det gøre noget at koge dem hvis man som mig gerne vil undgå ALLe bakterier? :D
– Og tak for alle dine dejlige blogoplæg! Jeg håber du begynder at vlogge lidt mere, da de har været super interessante indtil videre. ;-)
Hej Janni,
Du kan sagtens koge dem inden, hvis du vil være HELT sikker. ;)
Tak for de søde ord. <3 Jeg har planer om at lave flere vlogs. Dejligt, du kan lide dem.
Vildt lækker og nem kage. Den kommer jeg helt sikkert til at lave igen :)
Dejligt at høre <3
Du skriver kagen kan opbevares overdækket i køleskabet til dagen efter – er det overdækket af et viskestykke? :)
Glæder mig til at sætte tænderne i den i morgen ;)
Et viskestykke kan sagtens bruges, ja. Jeg har brugt plastfolie.
Lyder lækkert! Skal man sætte den i køleskab hvis man laver den dagen før?
Ja, så skal den på køl :)
Fantastisk dessert. Jeg bruger din opskrift, men bager bunden i en stor bradepande og stikker bagefter bunden ud i små ringe, så desserten er portionsanrettet.
Jeg elsker din kage
Den ser vildt lækker ud! Hvor stor i diameteren er formen du bruger? :-)
Uh, den er 20 eller 22 cm – begge størrelser kan bruges. :)
Bruger du varmluft eller traditionel ovn på de 175 grader? :)
Jeg plejer at bruge (traditionel) over/under varme. :)