rabarberkagekagekage-opskrift

Glædelig søndag, allesammen. Midt mellem renoveringsprojekterne herhjemme, har vi også et par arrangementer i kalenderen. Her til eftermiddag skal vi hjem til min moster til påskemiddag og jeg havde lovet at tage en kage med. Derfor har jeg her til formiddag været i køkkenet og bikset denne lille lækre sag sammen. Det er ikke første gang, jeg laver kagen og det er uden tvivl en favorit herhjemme. Kombinationen af den “svampede” tuc kiks/marcipan bund blandet med rabarberskum og friske bær er en sikker vinder. Bunden på kagen er inspireret af Louis & Bernaisen – dog har jeg ændret den en smule og mikset den sammen på min egen måde. Den er virkelig nem at lave og jeg vil vove at påstå, at de fleste vil kunne lide den. ;) Synsmæssigt minder meget om en anden kage, jeg har delt opskriften på HER, men den smager alligevel ret anderledes. Her kommer opskriften…

Tid og antal: 1,5 time, 6-8 personer

Bund, ingredienser:
4 æggehvider
200 gram sukker
100 gram hasselnødder, hakkede
1 pakke knuste tuc-kiks
70 gram revet marcipan

Skum, ingredienser:
300 gram rabarber, frosne eller friske
5 dl fløde
Kornene fra 1 vaniljestang

Pynt:
Hakkede hasselnødder
Friske bær
Mørk chokolade

Fremgangsmåde, bund:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Pisk æggehviderne helt stive – til man kan vende bunden i vejret på skålen, uden det løber ud.
4. Tilsæt derefter sukker og pisk igen forsigtigt til massen er blandet godt sammen og fortsat har en stiv konsistens.
5. Blend hasselnødderne og vend dem i æggehvidemassen sammen med revet marcipan og knuste tuc kiks.
6. Fordel massen i en form foret med bagepapir.
7. Bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter og lad den køle helt af.

Fremgangsmåde, rabarberskum:
1. Skær rabarberne ud i 2 cm store stykker og fordel dem på bagepapir i en bradepande.
2. Drys med sukker og vaniljekorn (læg vaniljebælgen ved for at give smag) og bag rabarberne i ovnen i 30 min.
3. Lad dem køle helt af, fjern vaniljebælgen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
4. Pisk fløden til skum og vend rabarbermassen i flødeskummet og fordel massen over den afkølede bund.
5. Pynt med friske bær, hakket chokolade og hakkede hasselnødder. Bon appétit.

TIP: Det kan være en god idé, at bage bunden aftenen før, så behøver man kun at lave rabarberskum og “samle” kagen på dagen og man skal derved ikke gå og vente på, at bunden er afkølet.