Luftig kage med rabarberskum og tuc kiks
Glædelig søndag, allesammen. Midt mellem renoveringsprojekterne herhjemme, har vi også et par arrangementer i kalenderen. Her til eftermiddag skal vi hjem til min moster til påskemiddag og jeg havde lovet at tage en kage med. Derfor har jeg her til formiddag været i køkkenet og bikset denne lille lækre sag sammen. Det er ikke første gang, jeg laver kagen og det er uden tvivl en favorit herhjemme. Kombinationen af den “svampede” tuc kiks/marcipan bund blandet med rabarberskum og friske bær er en sikker vinder. Bunden på kagen er inspireret af Louis & Bernaisen – dog har jeg ændret den en smule og mikset den sammen på min egen måde. Den er virkelig nem at lave og jeg vil vove at påstå, at de fleste vil kunne lide den. ;) Synsmæssigt minder meget om en anden kage, jeg har delt opskriften på HER, men den smager alligevel ret anderledes. Her kommer opskriften…
Tid og antal: 1,5 time, 6-8 personer
Bund, ingredienser:
4 æggehvider
200 gram sukker
100 gram hasselnødder, hakkede
1 pakke knuste tuc-kiks
70 gram revet marcipan
Skum, ingredienser:
300 gram rabarber, frosne eller friske
5 dl fløde
Kornene fra 1 vaniljestang
Pynt:
Hakkede hasselnødder
Friske bær
Mørk chokolade
Fremgangsmåde, bund:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Pisk æggehviderne helt stive – til man kan vende bunden i vejret på skålen, uden det løber ud.
4. Tilsæt derefter sukker og pisk igen forsigtigt til massen er blandet godt sammen og fortsat har en stiv konsistens.
5. Blend hasselnødderne og vend dem i æggehvidemassen sammen med revet marcipan og knuste tuc kiks.
6. Fordel massen i en form foret med bagepapir.
7. Bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter og lad den køle helt af.
Fremgangsmåde, rabarberskum:
1. Skær rabarberne ud i 2 cm store stykker og fordel dem på bagepapir i en bradepande.
2. Drys med sukker og vaniljekorn (læg vaniljebælgen ved for at give smag) og bag rabarberne i ovnen i 30 min.
3. Lad dem køle helt af, fjern vaniljebælgen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
4. Pisk fløden til skum og vend rabarbermassen i flødeskummet og fordel massen over den afkølede bund.
5. Pynt med friske bær, hakket chokolade og hakkede hasselnødder. Bon appétit.
TIP: Det kan være en god idé, at bage bunden aftenen før, så behøver man kun at lave rabarberskum og “samle” kagen på dagen og man skal derved ikke gå og vente på, at bunden er afkølet.
20 comments
Hvor har du fundet rabarber? Har været i fire butikker og nada!
I Irma – de har både friske og frosne. :)
Tak. Det blev en super kage :-)
Har du allerede lavet den? :D
Hej Christina! Elsker dine opskrifter! Det ville være lidt ekstra hyggeligt, hvis du havde filmet fremgangsmåden. Bare en lille idé :-)
Hej Christine,
Hvor er det dejligt at høre. :)
God idé! Det må jeg prøve at gøre en anden gang.
God påske.
Hej
Kan man bruge bunden med Tuc-kiks og så bare bruge hindbær som i den anden opskrift?
Ja, det kan du sagtens! Ville også være lækkert. :)
Hej Christina
Jeg skal til at give mig i kast med den lækre kage: Skal bunden bages ved varmluft eller alm. varme?
Tak for hjælpen!
Mh Maja
Hej Maja,
Dejligt at høre. Bare på almindelig over/undervarme. :)
Pøj pøj med kagen. Håber den smager.
Hvor meget skal rabarber drysses med?
Bare et godt lag :)
Jeg lavede bunden lørdag aften og samlede kagen søndag inden familien kom til fødselsdag for vores 11-årlige datter. Den blev helt forrygende! Jeg var overrasket over hvor stor bunden blev ca. 27 cm i diameter men der var rigelig(!!!) rabarberskum. Jeg blandede også lidt frosne jordbær i sammen med rabarber fra havens høst sidste sommer.
Sikke flotte billeder.
Tak for en inspirerende opskrift
Tak. <3
Elsker gode opskrifter fra hjertet! Tak :D
Hej Christina
Hvor stor form bruger du til denne opskrift ?
Hej!
Kan du oplyse mere præcis hvor mange gram sukker der skal over rabarberne?
Jeg målte det ikke af – dryssede det bare henover “på gefühlen”. :)
Er altid i tvivl om graderne er på varmluft eller almindelig ovn!!!