Mums mums mums, hvor var den lækker denne pastaret, som vi lavede i går. Comfort food level 1000! Det er ikke verdens sundeste ret rent ernæringsmæssigt, men engang imellem må man gerne give den gas, uden at skulle tænke på at få den rette mængde grøntsager og proteiner, ikke? :) Jeg tør godt love, at den ikke skuffer, så hvis I er til cremede pastaretter, så spids ører. Den er både nem at lave og tager ingen tid. Her kommer opskriften…

Ingredienser (mængde: tre voksne eller to voksne + to børn):
4-500 gram pasta
4-500 gram svampe (vi brugte brune svampe, men andre slags kan også sagtens fungere)
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk trøffelolie
100 gram parmesan
2,5 dl fløde
Frisk basilikum
1 pose pinjekerner
Salt & peber

Fremgangsmåde (30 minutter):
Sæt pastaen til at koge, mens du renser svampene og skærer dem i skiver. Hak også løg og hvidløg fint og riv osten. Tilføj en klat smør på en stegepande og steg svampene til de er gyldne og tilsæt derefter løg og hvidløg og lad det simre i 5-10 minutter. Tilsæt fløde og lad det simre videre i nogle minutter inden trøffelolien tilføjes (trøffelolie kan variere meget i styrke, så smag dig lidt frem mht. mængde). Smag saucen til med salt og peber. Sørg for at hælde vandet fra pastaen i tide, så den kun er “al dente” – jeg hældte vandet fra, inden saucen var helt færdig. Tilsæt nu pastaen og osten i saucen, rør godt rundt og bland det sammen. Server med frisk basilikum og ristede pinjekerner. Bon appétit.