dukkevogn1-aarig-babylegeteltdukke

Godaften allesammen. Mange af jer har spurgt, hvad planen er med Lily og institution… Det er utrolig individuelt, hvornår det rigtige tidspunkt kommer, men for os har det føltes godt at vente, til hun havde en alder, hvor hun kunne gå, sige et par ord og være en smule mere selvstændig.

For en måneds tid siden fik vi besked om, at hun havde fået institutionsplads i den vuggestue, som var vores andenprioritet, og for at være ærlig var vi i syv sind, om vi skulle takke ja til pladsen, eller vente på at nummer et blev ledig engang i 2019. Jeg er jo selvstændig og arbejder oftest hjemmefra, hvilket har givet os muligheden for selv at vælge. Egentlig ville vi de to næsten lige godt, så spørgsmålet var mere, om vi var klar til, at hun skulle starte.

Jeg har nydt det stort, at have hende hjemme så længe for tiden mens de er små, er utrolig kort og går så stærkt. Samtidig skal det ikke være nogen hemmelighed, at det har været en udfordring både at give Lily fuld opmærksomhed og passe mit arbejde. Det er blevet til mange sene nattetimer for at indhente det forsømte og det er ikke holdbart i længden. Det har været ok, fordi vi har vidst, at det har været for en periode. Vi har talt frem og tilbage, om vi skulle vente et halvt år endnu eller takke ja til pladsen, men er kommet frem til at prøve det af og få en mere rolig hverdag.

Lily har derfor første dag i vuggestuen i morgen og jeg er så spændt på det hele. :) Hun er en meget udadvendt lille pige og elsker at være sammen med andre børn, så jeg tror, det bliver rigtig sjovt for hende. Det er nok mere mig, der har behov for en lang indkøringsperiode, haha… Hun kommer til at have korte dage og jeg tænker også, at hun ikke skal derhen hver eneste dag. :) Nu må vi se, hvordan det bliver.

Jeg har ikke fået så meget info fra vuggestuen endnu, så måske jer erfarne mødre kan give nogle tips til, hvad man skal have med i vuggestue? Jeg tænker ihvertfald, vi skal have købt noget regntøj og et par gummistøvler. Er der andet, der er godt at have, inden hun starter sådan rigtigt?