I dag skal vi tale lidt om de udfordringer, der kan opstå på den helt perfekte bløde baby/børnehud og hvad man kan gøre ved det. Som I nok efterhånden ved, er jeg stolt ambassadør for Eau Thermale Avène. Jeg elsker deres produkter og den positive effekt de har på både store og små. Fordi jeg har været ambassadør for dem i så mange år efterhånden, har jeg haft mulighed for at tage deres eksperter med på råd lige fra børnene var små. Jeg deler derfor her vores udfordringer og erfaringer med børnenes hud og de løsninger, vi har fundet frem til. – Læs med nedenfor…

XeraCalm A.D. serien, som har været vores redning.

EKSEM:
De af jer, der følger med på Instagram kan måske huske, da jeg delte nogle billeder af Louis’ eksem for 8-9 måneder siden? Både Lily og Louis har døjet med eksem på både kinder, pande, mave og lår, men Louis har klart været mest ramt. Jeg spurgte dengang min læge til råds, da jeg var bange for, at det var børneeksem – hun gav mig en række forskellige små cremeprøver med hjem, men desværre uden effekt. Dernæst var hendes råd at prøve en creme med binyrebarkhormon, som vi fik udskrevet og brugte i noget tid… Det hjalp overhovedet ikke og jeg havde det ikke godt med, at blive ved med at bruge den type creme til min lille baby.

Links: XeraCalm Cleansing OilXeracalm Cream & Xeracalm Concentrate (for decideret eksemudbrud)

– Førbilleder –

Jeg skrev til Avène og spurgte dem til råds, da de er eksperter på området og de sendte mig en række produkter fra deres XeraCalm A.D. serie. Vi brugte dem i et par uger og jeg troede næsten ikke mine egne øjne – hans eksem forsvandt som dug for solen. Pist væk på under fjorten dage! Jeg var og er stadig vildt imponeret over deres effekt. Vi havde selv prøvet at få bugt med det i månedsvis uden held. Jeg delte mine erfaringer på Instagram og nogle uger efter fik jeg en besked fra en læser, som takkede mig for at have delt tippet, da hun havde købt dem og oplevet samme effekt af produkterne på hendes lille søn. Så dejligt at høre, når I får noget ud af mine anbefalinger. Vi bruger stadig cremerne efter bad for at forebygge eksem. Ikke efter hvert eneste bad, men måske 1-2 gange ugentligt.

 

En lille mirakelcreme 

AR:
Som den flittige læser nok også har lagt mærke til, har Louis været lidt klumpe dumpe, siden han har lært at gå og har derfor haft plaster i panden nærmest siden han tog sine første skridt. Vi har allerede været på akutmodtagelsen to gange på bare to måneder med flækkede øjenbryn – håber det er slut nu. For ikke at få ar efter skrammerne, anbefalede Avène mig at bruge deres Cicalfate+ creme til netop det og flere søde læsere har faktisk anbefalet mig samme creme, da jeg fortalte om hans seneste styrt på Instagram. Jeg kunne konstatere, at I allerede er flere tilhængere og jeg forstår det godt, da jeg har erfaret, at den er lidt af en mirakelcreme – den giver masser af fugt og får huden til at hele rigtig, rigtig pænt op. Den kan også anvendes mod f.eks. sutteeksem og bleudslæt.

EN LIFESAVER – næsten ihvertfald :)
En anden lifesaver fra Avène, som jeg uden at overdrive bruger hver eneste dag flere gange om dagen og har gjort det siden gymnasiet, er deres Termalkildevand. Jeg bruger den f.eks. når jeg har siddet længe foran computeren, føler mig træt, hvis min hud er tør og irriteret og derudover bruger jeg den hver dag, efter jeg har lagt makeup for at fiksere pudder osv. Jeg kunne skrive et helt indlæg om, hvad jeg bruger den til, haha… Men lige i dag, skal det handle om, hvorfor den også er god til børnehud. Da Louis havde eksem, sprøjtede jeg den på og lod den trænge ind, inden jeg smurte creme på. Den har nemlig en beroligende, irritationsdæmpende og plejende effekt på huden, hvilket er bevist ved over 150 kliniske studier. Derudover giver den en forfriskende og kølende følelse. Samtidig synes både Lily og Louis, at den er ganske underholdende at bruge med dens lille “pift”. Den kan også bruges til røde blenumser i kombination med Cicalfate+ cremen. Det er ret genialt.

Jeg håber, I kunne bruge vores erfaringer til jeres egne børn, hvis de skulle komme ud for nogle af de samme udfordringer med deres hud. Meld endelig tilbage med jeres mening, hvis I finder på at prøve nogle af produkterne – ligesom en anden læser gjorde. Det sætter jeg stor pris på. :) Kan I have en dejlig dag.

Elskede lille mus