4l3a0467

Find en kode længere nede i indlægget der giver 20% rabat på alt makeup fra Estée Lauder i kategorien “Double Wear” 

Estée Lauder har altid været en af mine yndlingsmærker, når det det kommer til både ansigtspleje og make-up. Jeg er derfor rigtig stolt over at være blevet ambassadør for dem dette efterår og en del af “The Nordic Double Wear Squad” sammen med en række seje og stærke kvinder fra norden. De har en make-up serie, der hedder Stay-in-Place Makeup, som holder hele dagen, så man kan føle sig tilpas med sig selv fra morgen til aften. Føle sig selvsikker.

Før jeg dykker dybere ned i makeup-delen kunne jeg godt tænke mig at tale lidt mere om den dér selvsikkerhed, for det er noget, jeg selv har arbejdet med gennem årene og som jeg ved også fylder hos andre unge kvinder. Da jeg var yngre, var jeg meget usikker på mig selv. Eller genert er måske i virkeligheden en bedre betegnelse. Jeg brød mig ikke om at være midtpunkt. At skulle fremlægge for klassen, var noget af det værste, jeg vidste – også selvom jeg kunne mit stof. Det var tanken om, at alle skulle kigge på mig, der ikke behagede mig. Og så kan man jo undre sig lidt over, hvordan jeg er blevet blogger… Det har været en udvikling og I var jo ikke så mange til at starte med. ;) I skulle bare vide, hvor ubekvem jeg følte mig, når Christoffer skulle tage billeder af mig de første mange gange, men jeg ville så gerne det her “blogunivers”, hvor jeg kunne dele ud af inspiration, så jeg har været nødt til at udfordre mig selv i mange henseender.

4l3a0458

Jeg har egentlig altid følt, at mit selvværd var ganske ok, men generthed bunder vel et eller andet sted i ens selvværd, når man ikke bryder sig om at have “all eyes on you”. Rent kropsligt har der gennem årene også været nogle ting, jeg har skulle lære at elske eller leve med. Feks. mine strækmærker øverst på ballerne som jeg fik, da jeg startede på p-piller og min højde – 174 cm er ikke vanvittig højt, men jeg havde det enormt svært, da jeg voksede både min mor og søster over hovedet. Jeg havde en periode i midt tyverne, hvor mit selvværd virkelig fik et hak… Jeg gik fra at have den pæneste porcelænshud til pludselig at få akneudbrud. Jeg følte, at det var det eneste folk så, når de kiggede på mig – se bare HER. Det var virkelig slemt – endda værre end hvad fremgår på billedet. Nærmest indvendige bylder. Jeg havde ikke lyst til at gå udenfor en dør.

4l3a0450

Når jeg har stået i en situation, hvor jeg har været ked af et eller andet, har jeg prøvet at gribe det an på følgende måde… Kan jeg lære at leve med det? Ja/nej? I så fald – hvad kan jeg gøre ved det? Jeg er stor fortaler for, at man skal elske sig selv, som man er og acceptere den måde, man er på, så vidt det er muligt. Men er der noget, der bliver ved med at nage én, hvad end det er kropsligt eller indvendigt, som man faktisk kan gøre noget ved, så synes jeg, man skal forsøge, i stedet for at gå og være ked af det.

Jeg har altid været stædig og forsøgt ikke at lade genertheden være en stopklods for mine drømme, hvis man kan sige det sådan. :) Jeg var f.eks. træt af ikke at kunne holde foredrag og har derfor gentagne gange kastet mig ud i at holde oplæg for først et lille antal og senere flere hundrede mennesker. Nogen gange er man nødt til at udfordre sine grænser, selvom det er nervepirrende, for at rykke sig her i livet og man ofte finder ud af, at det faktisk slet ikke er så farligt, som man gik og frygtede.

4l3a0419

Min højde lærte jeg at se det gode i og er i dag glad for mine 174 cm på trods af, at jeg er den højeste kvinde i familien. Strækmærkerne havde jeg det meget svært ved og kunne ikke rigtig lære at leve med dem. De var helt blålilla og jeg frygtede altid gymnastiktimerne i gymnasiet. Derfor fik jeg laser på dem hvorefter de fadede til hvid. Min aknehud hverken kunne eller skulle jeg lære at acceptere og konsulterede derfor en hudlæge og fik nogle piller, der fik det til at gå væk. Kæmpe lettelse! Pludselig følte jeg mig som mig selv igen.

4l3a0431

Make-up havde også meget at sige for mit selvværd i den periode, hvor det stod på. Jeg lærte at dække urenhederne på en naturlig måde og på den måde få det bedre med mig selv. Jeg byggede det simpelthen op – skiftevis lidt foundation eller concealer og mat pudder. Det dækkede ret godt, men vær forsigtig, for nogen gange kan det komme til at se værre ud, hvis man dækker det for meget. Jeg fandt dog også ud af, hvor vigtigt det er at vælge netop den rigtige foundation, når man skulle dække urenheder. Både hvad angik dækkeevne, shine og farve – det er et lærestykke, jeg har taget med videre, når jeg vælger foundation i dag. Der er kæmpe forskel på foundations og jeg har gennem årene prøvet en hel del.

4l3a0399

Jeg har talt om den tidligere, men nu fremhæver jeg den igen, for Estée Lauders Double Wear Stay-in-Place Makeup foundation, er en af de bedste, jeg har prøvet, når det kommer til den slags, med høj dækkeevne. Den kan bygges op og dække både pigmentforandringer, farveforskelle i huden og urenheder. Den er et godt valg, hvis man har tendens til urenheder, da den er fri for olie, er “oil-controlling” og “non-acnegenic”, hvilket vil sige, at den ikke tilstopper porrerne.

Foundations med høj dækkeevne kan ofte føles “tunge”, men selvom denne er drøj, føler man sig ikke “malet”, når man har den på. Den passer til alle hudtyper, er nem at smøre ud, har en mat finish og blender pænt ind i huden på en naturlig måde. En af grundene dertil er, at man kan vælge lige præcis den farve, der passer ens hudtone, da den findes i intet mindre end 48 nuancer. I stormagasiner som f.eks. Illum og Magasin kan man gå forbi Estée Lauder og få bestemt sin hudtone ved hjælp af deres såkaldte iMatch tool, som scanner huden og finder den perfekte farve – det er tilmed helt gratis.

Den kan også klare regnvejr og siges at kunne holde 24 timer. Efter jeg er blevet mor, har jeg ikke haft behov for at teste det… Lad os bare sige det sådan – byturene er sparsomme, haha! ;) Men jeg har ofte haft den på fra morgen til aften, hvor den har holdt utrolig godt. De dage, hvor jeg gerne vil have et mere “mildt” makeup look, har jeg blandet den med min dagcreme – det fungerer også godt. Den kan varmt anbefales, hvis I er på jagt efter en ny foundation med høj dækkeevne. I kan finde den HER. Jeg har den i farven “1N1 Ivory Nude”.

ET TIP: med koden “christina20” får I 20% rabat på alt makeup fra Estée Lauder i kategorien Double Wear i hele oktober måned.

4l3a0356

I det hele taget handler selvværd om at have det godt med sig selv og i sit hylster. Tro på at man er god nok – lige præcis fordi, man er den, man er. I nogen henseender kan det være nødvendigt at overskride grænser, for at nå dertil, hvor man befinder sig godt, i andre skal man bare acceptere, der hvor man er/den man er for at komme videre og i nogen situationer kan den eneste løsning være at gøre noget ved tingene, for at få det bedre med sig selv.

Jeg kan mærke, at jo ældre jeg er blevet, desto mere er jeg kommet ud over min generthed og jeg hviler langt mere i mig selv. Både fordi jeg har overskredet grænser, rykket mig og fordi jeg har lært at acceptere og være glad for den jeg er. Det blev et lidt langt og personligt indlæg, men jeg havde lige brug for at fortælle, at jeg også har måtte sluge et par kameler for at nå dertil, hvor jeg er i dag og jeg har stadig meget at lære. :) Det sker ikke fra den ene dag til den anden, men hvis man hele tiden forsøger, kan man nå langt.