fladbroed-opskriftnaanbroed-opskrift

Til den indisk-inspirerede dahl jeg lavede forleden, havde jeg også bagt fladbrød til. De er nemme at lave, smager super lækkert og passer godt som tilbehør til gryderetter. Gerne med agurke– eller romescodip on the side – det er altid lækkert med en eller anden pesto, dip eller “dressing” til. Her kommer opskriften…

Ingredienser:
25 gram gør
1 dl lunkent vand
1 dl plantemælk (jeg brugte havre)
2 d soya yoghurt
3 spks olivenolie
1 tsk salt
1 tsk sukker
4-500 gram hvedemel

Topping:
Smeltet smør
Frisk koriander, finthakket
2 fed hvidløg, presset
Nigellafrø

Fremgangsmåde:
– Opløs gæren i det lune vand og hæld derefter mælken i skålen.
– Tilsæt yoghurt, olivenolie, sukker, salt og halvdelen af  melet. Rør til det har en ensartet masse og tilføj derefter resten af melet lidt efter lidt.
– Ælt dejen godt igennem til den er smidig (hverken hård eller klistret) og lad den hæve i en times tid.
– Del dejen i 6 stykker, form til flade boller, prik huller i dem med enden af en kniv og lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 15 minutter.
– Pensl dem med smeltet smør og tilføj hvidløg, frisk koriander og nigellafrø.
– Bag dem i en forvarmet ovn (230 grader varmluft) i ca. 10 minutter.