Vegetar bolognese med blomkål & valnødder
Man skulle næsten tro, at vi havde været italienere i et tidligere liv med de mængder pastaretter, vi spiser herhjemme… ;) Man kan jo variere pastasaucer i en uendelighed og så tager det for det meste ikke ret lang tid at lave. For nylig fik vi serveret den lækreste vegetar bolognese med blomkål og valnødder hos min mor og forleden gjorde vi hende kunsten efter. Jeg vil næsten vove at påsta, at man ville kunne snyde en kødelsker til at tro, at det rent faktisk var “the real deal”. Det er ihvertfald den bedste bolognese uden kød, jeg har smagt.
Der er et helt bestemt trick, som gør, at saucen får “bid” lige som en traditionel bolognese. Hemmeligheden er, at man hakker blomkål og valnødder i små stykker og bager det sammen inde i ovnen, inden det hældes i saucen kort tid inden servering. På den måde tørrer det ud og får næsten konsistens og sejhed som hakkekød. Her kommer opskriften…
Ingredienser (ca. 3-4 personer):
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpuré
1 fed hvidløg
1 stort løg
2 gulerødder
400 gram blomkål
100 gram valnødder
1/4 tsk chiliflager
2 tsk oregano
1 tsk timian
2 tsk grøntsagsbouillon
Salt og peber efter smag og behag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader. Hak blomkål fint og fordel det på et stykke bagepapir på en bageplade. Imens det bager (ca. 30 minutter) laves saucen: steg løg og hvidløg i en gryde til det er gyldent. Tilføj dernæst gulerødder i små stykker, de flåede tomater og tomatpuré. Tilsæt krydderier (chiliflager, oregano, timian, salt og peber) og grøntsagsbouillon. Har du en lille sjat rødvin, kan det også anbefales at hælde i. Lad det simre, mens blomkål og valnødder bager i ovnen og sæt vand over til pastaen. Åben engang imellem ovnen og rør lidt rundt i blomkålen og tilsæt finthakkede valnødder på bagepladen i de sidste fem minutter af bagetiden. Når det er færdigt i ovnen, koges pastaen og samtidig hældes blomkål og valnødder i saucen. Tilsæt gerne lidt vand for at opnå den ønskede konsistens. Når pastaen har kogt færdig, passer det med, at saucen også er klar. Server med revet parmesan og lidt frisk basilikum. Bon appétit…
17 comments
Lyder da som en god kombination. Det vil jeg da prøve. Har du prøvet med andre nødder end valnødder?
Nej, det har jeg ikke, men det kan man sikkert sagtens. :)
Vi prøvede den af med hasselnødder i stedet, da kærligheden for dem her i huset er lidt større end for valnødder og resultatet blev hammer godt!
Jeg tror man kan vente og kun give valnødder de sidste fem minutter i ovn , de bli’r hurtigt lidt for mørke, nemlig, og det smager ikke så godt !
Hov, tak for rettelsen, Mutti. Det var også sådan, vi gjorde det. Har bare glemt at tilføje. Er rettet nu. :)
Hvis man ønsker lidt ekstra protein vil jeg varmt anbefale at komme lidt røde linser i 😊🙌 Det giver en super konsistens!
Ja, det gør vi også ofte i pastaretter. :) Man smager næsten ikke linserne – saucen bliver bare lidt tykkere, synes jeg.
Hvor lang tid vil du skyde på blomkålen skal bage i ovnen? Sådan ca?
Haha… Ej, det har jeg da glemt at skrive. Godt du er opmærksom. :) I ca. 30 minutter og valnødderne kun de sidste fem minutter af bagetiden.
Jeg har lavet denne i går, søndag, og virkelig god opskrift. Tak for inspiration.
Yay, dejligt at høre. :)
Kære Christina, tusind tak for den her fantastiske opskrift. Jeg er en pige, som er ret kræsen og kan især ikke lide kød. Men du gav mig modet til at prøve den her ret, selvom der var løg, blomkål og chili. Kort sagt den smagte himmelsk, Jeg er rigtig stor fan af dig og din familie og jeg synes, at du fortjener meget mere opmærksomhed. Jeg elsker dine videoer og håber at jeg en dag vil møde dig for du virker så sød. Hils Lily, Christopher og din lille ny fødte dreng. :)
Tak for et fedt alternativ til kødsovs med kød Christina :D
Hvad nu hvis man ikke kan lig valnødder kan man godt lade være med at puste det i
Lækker opskrift👌 Den vil jeg prøve! To tsk. grøntsagsbuillon lyder ikke af meget – er det en fejl, eller skal der kun så lidt i?