gravid-uge-37-og-38

Gravid uge 38 (39. uge) – der er nu 12 dage til termin…

Tolv dage til termin… TOLV! Måske endnu mindre. Jeg har en fornemmelse af, at det godt kunne ske snart, så jeg prøver virkelig at samle op på alle løse ender disse dage – både hvad angår arbejde og praktiske gøremål. Det er som om, at listen bare bliver længere og længere, haha…

Baby er ifølge min app nu så stor som en… Honningmelon! Han skulle veje ca. 3 kilo og være 48 cm lang. Det passer meget godt med, hvad jordemoderen nogenlunde skønnede ham til i fredags. Så nu må vi se, om det passer, når han kommer ud.

Indkøb til baby: Jeg har fået købt de sidste ting til lillebror, så på den front, er vi rimelig klar. Det eneste vi stadig overvejer at købe er en bedside crib. Tanken er, at han skal sove mellem os i sengen i en lille babynest det første stykke tid – det gjorde Lily også. Udfordringen opstår, hvis Lily vil ind til os om natten, for så tvivler jeg på, at de begge to kan ligge der, uden han får en arm eller et ben i hovedet. Det tør jeg simpelthen ikke. Så lige nu overvejer vi, om vi kan undvære en bedside crib og i stedet lade ham sove i den vugge, vi har stående i stuen, de nætter hvor Lily kommer ind… Bare trække den hen til soveværelsesdøren (den kan ikke være derinde). Eller om vi skal købe en bedside crib. Jeg tror, at vi venter og ser, hvordan det går, når han kommer…

Tanker om fødslen: For at være ærlig føler jeg mig ikke 100% mentalt klar til fødslen endnu. Håber det kommer. For ud det skal han jo… Snart. Nok blandt andet fordi, at jeg endnu ikke har krydset alle punkterne af på min to-do liste, har jeg ligesom ikke haft tid til at skænke fødslen så mange tanker… Og så har vi stadig ikke besluttet, hvad han skal hedde. Det vil vi vildt gerne have fastlagt, inden han kommer ud. Jeg tror ikke, at det bliver nemmere for os, når vi først ser ham. Tværtimod. Så vi vil gerne have et navn klar. Synes det er så svært med de drengenavne. Lige nu har vi to favoritter og vi har så svært ved at tage en beslutning, haha… Jeg glæder mig helt vildt til at møde ham, men han må godt lige vente et par dage endnu. :) Jeg har utrolig mange plukveer, så det kunne godt tyde på, at min krop er ved at gøre sig klar… Så jeg må hellere se at blive klar i hovedet også. Og få besluttet det navn. <3

Krop og vægtøgning: Jeg har taget omkring 15 kilo på nu siden første besøg hos lægen og vægten har netop ramt 70 kilo. Da jeg fødte Lily, vejede jeg 70,2 kilo, kan jeg se tilbage i en app fra vores badevægt, så det er meget det samme denne gang. Jeg føler nogen gange, at mit maveskind næsten er ved at sprække… Specielt henover navlen kan det nive rigtig meget, fordi den er spændt til bristepunktet efterhånden. Jeg har stadig ingen strækmærker, men en del tydelige blodårer henover maven. Jeg synes, det er rigtig hyggeligt at være gravid, men jeg er virkelig begyndt at glæde mig til, at blive mig selv igen rent kropsmæssigt. Det hele bliver altså lidt mere besværligt med badeboldsfacon. Det er specielt noget, jeg har lagt mærke til her anden gang, hvor jeg hele tiden skal op og ned fra gulvet til Lily og bære hende op og ned fra tredje sal.