Jeg lovede jer i går en opskrift på de rabarbermuffins med hvid chokolade, som jeg bagte i søndags. De var virkelig gode, hvis jeg selv må have lov at sige det – tilpas sødmefyldte med et friskt strejf af citron. Opskriften blev lavet lidt på slump ud fra, hvad jeg lige havde i skabene, men jeg skrev mængderne ned undervejs, så her kommer opskriften:

Ingredienser:
4-5 stængler rabarber
2 æg
200 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
100 gram smør
150 gram rørsukker
150 gram mandler (smuttet og malet til mel)
Skallen fra 1 citron
0,5 dl vand
100 gram hvid chokolade (groft hakket)
1/2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:
1. Start med at skære rabarberne i stykker af 1 cm, fordel dem på en bageplade, drys med rørsukker/sukker og bag dem i en forvarmet ovn i 10-15 minutter for at gøre dem søde og lidt bløde.
2. I mellemtiden smuttes mandlerne og blendes til mel (mandelmel kan også bruges i stedet, hvis man har det).
3. Dernæst piskes æg, rørsukker, vanilje, citronskal og bagepulver sammen til en ensartet masse.
4. Smelt smørret, lad det afkøle en smule og pisk det i massen sammen med 0,5 dl vand.
5. Bland derefter mandelmel og hvedemel sammen og vend det nu forsigtigt i dejen. Gøres det forsigtigt, kan man nemmere opnå en “fluffy” konsistens på kagerne.
6. Hak chokoladen groft og vend det nænsomt i dejen sammen med halvdelen af rabarberne. Gem dem anden halvdel i skålen.
7. Til sidst fordelen dejen i 15 forme og de sidste rabarber tilføjes på toppen af kagerne. Det kan anbefales at sætte dem ned i en muffinform, så de holder faconen under bagning). De bages i 20-25 minutter ved over/undervarme på 200 grader.
8. Sigt evt. lidt flormelis henover kagerne inden servering. Bon appétit. :)