Rabarbermuffins med hvid chokolade & citron
Jeg lovede jer i går en opskrift på de rabarbermuffins med hvid chokolade, som jeg bagte i søndags. De var virkelig gode, hvis jeg selv må have lov at sige det – tilpas sødmefyldte med et friskt strejf af citron. Opskriften blev lavet lidt på slump ud fra, hvad jeg lige havde i skabene, men jeg skrev mængderne ned undervejs, så her kommer opskriften:
Ingredienser:
4-5 stængler rabarber
2 æg
200 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
100 gram smør
150 gram rørsukker
150 gram mandler (smuttet og malet til mel)
Skallen fra 1 citron
0,5 dl vand
100 gram hvid chokolade (groft hakket)
1/2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
1. Start med at skære rabarberne i stykker af 1 cm, fordel dem på en bageplade, drys med rørsukker/sukker og bag dem i en forvarmet ovn i 10-15 minutter for at gøre dem søde og lidt bløde.
2. I mellemtiden smuttes mandlerne og blendes til mel (mandelmel kan også bruges i stedet, hvis man har det).
3. Dernæst piskes æg, rørsukker, vanilje, citronskal og bagepulver sammen til en ensartet masse.
4. Smelt smørret, lad det afkøle en smule og pisk det i massen sammen med 0,5 dl vand.
5. Bland derefter mandelmel og hvedemel sammen og vend det nu forsigtigt i dejen. Gøres det forsigtigt, kan man nemmere opnå en “fluffy” konsistens på kagerne.
6. Hak chokoladen groft og vend det nænsomt i dejen sammen med halvdelen af rabarberne. Gem dem anden halvdel i skålen.
7. Til sidst fordelen dejen i 15 forme og de sidste rabarber tilføjes på toppen af kagerne. Det kan anbefales at sætte dem ned i en muffinform, så de holder faconen under bagning). De bages i 20-25 minutter ved over/undervarme på 200 grader.
8. Sigt evt. lidt flormelis henover kagerne inden servering. Bon appétit. :)
7 comments
Jeg har fulgt med i rigtig mange år og har aldrig kommenteret på noget, så nu tænkte jeg, at det var på tide at sige tak til dig for alle dine kreative ideer/opskrifter, turer I tager på og generelt ting du kan anbefale. Det er skønt at følge med hos en der virker til at være sig selv, nede på jorden og har lyst til at dele forskellige situationer fra din egen og familiens hverdag.
Har lige bagt dine muffins med mine børn på 3 og 6 år, og vi alle er enige om, at de er så lækre. Citronskal og rabarber – uhm! Jeg var lidt for rundhåndet med at drysse sukker på, inden jeg forbagte rabarberne. Holder lidt igen næste gang, så de stadig er syrlige.
Jeg har lige bagt de muffins og gulerodskagen som du skrev om til påske ❤️ Begge dele blev superlækkert! 😍 tak for dig og din skønne blog, du giver mig så meget inspiration ❤️❤️
Hvor er det dejligt at høre. :)
Dine muffins er virkelig gode og mine børn elsker dem også. Jeg følger gerne din blog fremover, hvis der kommer flere gode opskrifter frem :-)
Hvor er det dejligt at høre. :) Det kan du tro, at der gør.