baby-shower-kage

Jeg ved ikke, hvad der gik af mig, da jeg foreslog at lave kager til min venindes babyshower i søndags, haha… Jeg fik virkelig en opgave for, da jeg ikke har den store erfaring med at bage kager. Hun venter en dreng og jeg ville derfor gerne lave kager i blålige toner. En stor, blå kage kan bare hurtigt blive super kikset, synes jeg. På en eller anden måde er det bare nemmere at lave lyserøde kager. Det er nok også fordi, det er det jeg har gjort mest. :)

Jeg kom frem til at lave kager med hvid top og indfarve marcipan i en helt svag lyseblå farve, så den blev lidt “drenget” i tonerne, men uden at blive for meget. Derudover pyntede jeg dem med hjemmelavede marengs i forskellige blå farver, bær og spiselige blomster fra svigerforældrenes have. Jeg synes faktisk, de endte med at blive ret fine, hvis jeg må være så fri. ;) Og ikke mindst smagte de rigtig lækkert. Det er en form for lagkage med hindbærskum med daim og en top af hyldeblomst/lime mousse.

Den var faktisk OK nem at lave for en nybegynder som mig. Den største udfordring var at få rullet marcipanen ud i en passende størrelse og få båret det over til kagen uden at knække, haha! Det krævede et par forsøg. Jeg snød lidt og købte lagkagebundene færdige, men har man tid og mod på at bage dem selv, kan jeg anbefale Sofie Andresens opskrift HER. Flere af jer har spurgt om opskriften på kagen, så her kommer den… Den er lavet til én kage med en diameter på ca. 22 cm.

baby-shower-kage-dreng

Ingredienser, hindbærskum:
4 dl piskefløde
400 gram hindbær
1 blad husblas
1 vaniljestænger
3 daim
3 spsk. sukker
Saften fra 1 citron

Ingredienser, hyldeblomst/lime mousse:
3 blade husblas
2 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 lime, saften
1 dl creme fraiche, 18 %
2 dl piskefløde

Pynt:
Friske bær til pynt
3 æggehvider og sukker til marengstoppe

Overtræksmarcipan:
400 gram marcipan (jeg købte en ekstra hvid marcipan i Føtex fra Odense Marcipan, som jeg blot farvede med et par dråber blå frugtfarve – alternativt kan man selv farve den med både hvid og blå farve og lidt glukosesirup).

kage-til-babyshower-dreng

Fremgangsmåde, hindbærskum:
Hæld hindbær og sukker i en gryde og kog det ind til det får en puré-lignende masse – der må ikke være for meget væde tilbage, da der gør skummet for vådt. Mens puréen koger lægges husblas i en skål med koldt vand. Riv citronskal fint og pres citronsaften – kom begge dele ned i puréen. Tag gryden af blusset, kram vandet fra husblassen og læg den opblødte husblas i gryden med den varme hindbærbærpuré. Rør rundt indtil husblassen er smeltet. Stil skålen med hindbærpuré i køleskabet indtil puréen er helt afkølet. Pisk fløden til en let skum og vend den afkølede hindbærbærpuré i. Hak daim i grove stykker og vend det i massen.

Fremgangsmåde, hyldeblomst/lime mousse:
Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min. Varm hyldeblomstsaften op sammen med limesaften og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag det af varmen, rør den udblødte husblas i gryden og lad det køle lidt af. Rør dernæst creme fraiche sammen med hyldeblomstlagen. Pisk fløden til en let pisket flødeskum og vend den forsigtigt sammen med hyldeblomstlagen.

Fremgangsmåde, kagen skal samles:
Gør en springform på 22 cm klar – jeg lagde et stykke bagepapir i bunden og kageplast op ad siderne. Nu skal kagen samles: læg først en lagkagebund nederst. Dernæst smøres et generøst lag af hindbærskum, dernæst lægges endnu en lagkagebund på og endnu et lag hindbærskum for til sidst at lukke kagen med den tredje og sidste lagkagebund. Til allersidst hældes hyldeblomst/lime moussen over kagen og den sættes i køleskabet, til moussen har sat sig. Dernæst tages kagen ud af springformen og pyntes med marcipan. Jeg rullede først marcipanen ud med en almindelig kagerulle og til sidst fik den et rul med en mønstret kagerulle, som jeg har købt på Etsy HER. Toppen kan man jo pynte, som man lyster. Jeg lagde brombær, blåbær, hjemmelavede marengs i forskellige blålige nuancer og spiselige blomster fra haven. Kun fantasien sætter grænser. :)