1. Oak Studio, 2. Nordiska Kök, 3. Handcrafted Interior, 4. Buchhave Møbler, 5. A.S. Helsingö, 6. Kvänum

Jeg glæder mig ustyrligt meget til at overtage vores hus d. 15. marts. Vi drømmer dagligt om at flytte ind, gøre det til vores, bruge sommeren i den dejlige lille have fyldt med blomster og hyggelige kroge, købe et oppusteligt svømmebassin til børnene, grille, invitere familie og venner over, drikke varm kakao og udhule græskar i det smukke drivhus og meget mere… Og til det mere praktiske – jeg glæder mig sådan til at kunne gå direkte ind i et hus uden trapper til en 3. sal og have vores egen vaskemaskine. Voksendrømme, I ved. :) 

Det er sådan et skønt og charmerende hus. En klassisk murermestervilla. De nuværende ejere har boet der i over 40 år, har holdt det rigtig pænt og bevaret den originale stil. Når jeg skriver, at huset kræver en kærlig hånd mener jeg et “shine op” – for det er i pæn stand, men er selvfølgelig gammelt. En af de ting vi gerne vil lave er et nyt køkken. Vi har altid drømt om et køkken/alrum, hvor vi kan følge med i, hvad børnene laver, mens vi laver mad. Vi skal derfor slå en væg ned mellem køkken og spisestue.

Vi taler meget om, at det skal være et køkken, der passer ind i stilen. Et køkken som huset næsten kunne være født med – det er næsten 100 år gammelt. Derfor hælder vi mest til et klassisk “shaker” køkken. Vi har været vilde med den slags køkkener i 3-4 år og nu har vi fundet et hus, hvor det faktisk passer rigtig godt stilmæssigt. Tidløst og smukt. Spørgsmålet er, hvem der skal lave det og ikke mindst hvilken farve det skal have… Vi kigger lige nu mest på ovenstående køkkenfirmaer. Tanken om et køkken i lidt mørkere træ, synes vi også er tiltalende. Vores venner har fået lavet det smukkeste køkken i den lidt mørkere grebsfrie stil med en marmorplade på toppen. Minimalistisk og smukt. Så det er også på tale, men umiddelbart hælder vi mest til et “shaker” køkken. Vi skal også have lavet nogle skabe rundt omkring i huset og de fleste køkkenfirmaer kan også tilbyde skabsløsninger til garderober.

Vi overvejer også muligheden for et IKEA-hack af en art med andre fronter til køkkenet som f.eks. A.S. Helsingö, Järfälle Kök og Reform er dygtige til. Det smarte ved IKEA skabene er, at hvis f.eks. en skuffe går i stykker, kan man altid køre ud og købe en ny eller finde en på DBA. Min søster og hendes mand var f.eks. ude for, at have købt et køkken hos et ekslusivt køkkenfirma, men da en skuffe gik i stykker, kunne de ikke skaffe en ny, da serien var udgået… Kvaliteten hos IKEA er god og det er også ganske budgetvenligt. Det betyder selvfølgelig også noget. 

Umiddelbart hælder vi dog mest til et af de firmaer, som jeg nævner ovenfor. Vi skal have booket møder med dem her i det nye år, så vi forhåbentlig kan bruge ventetiden på overtagelsen af huset på leveringen af køkkenet. Jeg har hørt, at det kan tage 12-14 uger. Vi glæder os vildt meget til at høre om mulighederne og få det visualiseret. Byd endelig ind med jeres tanker, idéer og anbefalinger til køkkener. :) Er der en feature i jeres køkken, som I er særligt glade for eller noget man skal huske at tænke over, når man designer det?