I tog rigtig fint imod sidste indlæg af denne type, så jeg har besluttet at dele flere af de huse, som vi seriøst overvejede at købe eller bød på igennem vores tre år lange husjagt. Jeg har som sagt Photoshoppet alle de huse, vi fandt interessante for at få en fornemmelse af deres potentiale. Ikke mindst har jeg tegnet nye planløsninger for at se, om de kunne leve op til vores ønsker. Flere spørger, hvordan jeg Photoshopper husene. Jeg har lært mig selv at bruge Photoshop gennem de sidste 11 år, hvor jeg har haft bloggen. Jeg vil sige det sådan – Youtube er din ven. :) Det kræver en del øvelse, men det er sådan et fedt redskab at have kendskab til.

Tilbage til huset – dette fine hus lå i Rungsted. Huset var i sig selv for småt, så derfor måtte vi tænke ud af boksen. Jeg gik derfor igang med at undersøge plantegningen i forhold til, om det gav mening at lave førstesals trappe op inde i huset og hvordan rummene derefter kunne fordeles. Jeg Photoshoppede en førstesal ind på tegningen med et mansardtag for at få bedre udnyttelse af førstesalen. I dette område i Rungsted er det tilladt at bygge i to plan (tjek altid lokalplanen) – et mansardtag tæller nemlig som en fuld etage, hvorimod et skråt “standardtag” med kviste tæller som udnyttet tagetage og dermed kun halvanden plan.

Derudover fjernede jeg skodderne, tilføjede murede kvader på hjørnerne af facaden og malede huset og carporten hvid. Det kunne blive SÅ smukt det hus! Grunden til at vi endte med ikke at lægge et bud var, at huset i sig selv var i temmelig fin stand, så prisen var selvfølgelig derefter. Vi ville lave planløsningen helt om og dermed ikke bevare noget som helst af det gamle. Efter at have talt med en totalentreprise omkring prisen for at bygge 1. sal med mansardtag på dette hus, faldt det ligesom til jorden. Det ville ende med at blive for dyrt. Når man laver sådan nogle ombygninger skal man i øvrigt huske at regne på, om huset kan bære den pris, man lægger i det i forhold til placering og kvadratmeter. Hvis man en dag skulle flytte, har man jo ikke lyst til at gå ud med et tab. Jeg ville ønske, at dette hus havde været i super dårlig stand – så havde det været et rigtig spændende projekt. Dermed havde prisen været mindre og man havde ikke haft dårlig samvittighed over at rive f.eks. et nyere køkken ned.