Fredsfisk = sprøde veganske “fiskefileter” af pastinak. Opskrift fra Micadeli – find den HER

I oktober 2017 begav Christoffer og jeg os ud i et forsøg – vi ville prøve at spise vegetarisk en hel måned… Det kom sig af, at vi havde set et par forskellige dokumentarfilm på Netflix. Jeg havde faktisk ikke troet, at det ville vare ved, men her over tre år senere, laver vi fortsat udelukkende mad uden kød. Vi fandt ud af, at vi slet ikke savnede det efter den første måned. I en periode levede vi 100% vegansk, men vi havde svært ved at undvære ost, chokolade og den slags, så selvom langt de fleste af de retter vi laver er 100% plantebaserede, vil jeg kalde os vegetarer, da vi ikke altid udelukker alle mælkeprodukter osv.

Vi skulle i begyndelsen lige sætte os ind i, hvordan vi fik nok protein, B12, osv. og har også været en tur forbi kostvejleder Maria Felding. Hende kan jeg i øvrigt VARMT anbefale, hvis I også spiser overvejende vegetarisk/vegansk. Hun er simpelthen så dygtig, baserer sin viden på forskning og har udgivet flere bøger i samarbejde med en læge. Det hjalp meget på at hvile i vores valg, når vi vidste, at vi ernæringsmæssigt fik det rigtige – specielt med tanke på børnenes kost.

Men ellers er vanen med at lave retter uden kød kommet ganske nemt. Det eneste der har været lidt udfordrende har været frokost. Det er bare nemmere at købe en omgang leverpostej, spegepølse eller andet nede i køledisken. Der er ikke så mange spændende vegetariske muligheder, når man bliver træt af rugbrød med kartoffel/avocado/tomat… Men man lærer at tænkte lidt kreativt med f.eks. forskellige spreads og gemme rester fra aftensmaden til frokost.

En af de profiler, som jeg på det seneste har fundet meget opskrift-inspiration hos er danske Michala, der står bag Micadeli. Hun laver simpelthen de lækreste retter og hun er super god til at bruge råvarerne på nye og anderledes måder. I aften stod den på rugbrødsmadder herhjemme og jeg fik testet hendes “fredsfisk” – sødt navn, ikke? :) Det er selvfølgelig et vegansk take på en fiskefilet og de smagte simpelthen så skønt. :) Så hvis I vil have ny inspiration (kødspiser eller ej), skulle I kigge forbi Micadeli HER. Bare et lille tip.

Mums – de var SÅ gode. :)