Små glimt af huset – det har så meget sjæl og charme, som vi vil bevare så vidt muligt.

Første gang vi så huset, var til en fremvisning med 40 andre par, der stod i kø for at komme ind, så vi havde kun 10 minutter til at gå rundt og kigge med to utålmodige børn på armen. Så lad os bare sige det sådan – vi nåede kun at få en mavefornemmelse for, om vi kunne tænke os at bo der, men vi nåede overhovedet ikke at se nærmere på standen.

Umiddelbart huskede vi, at væggene var i fin stand, så vi kunne nøjes med at male og vi troede egentlig også, at elinstallationer var fræset ind i væggene… Anden gang vi så det, var vi der i en times tid, men det var sent på eftermiddagen og dermed mørkt. Vi kunne godt se, at det trængte til en lille kærlig hånd, men vi fornemmere ikke, at det var den helt store renovering alle steder.

Da vi så var derude med en håndværker forleden, strømmede solen ind af vinduerne og han påpegede utrolig mange ting, som vi slet ikke havde lagt mærke til før… Lad os bare sige det sådan – vi skal virkelig prioritere, hvad vi skal lave nu, hvad der kan vente og hvad vi kan lave selv. Der skal ny el, ny vvs, tapet skal hives ned af alle vægge, ny filt og puds, lofter skal fikses, to vægge skal væltes, en vask skal fjernes fra et gammelt pigeværelse og nye badeværelser… Og så er der som sagt kælderen. Noget må komme med tiden, men det mest nødvendige, laver vi til en start. Så vi skal ihvertfald vælte de to vægge, åbne en dør lidt op mellem to stuer, lave nyt køkken, nyt gulv i køkken/alrum og entré, få sat vægge i stand i hele huset, fræse el ind og lave VVS. De to sidste er virkelig dyre og temmelig kedelige poster, synes jeg, men vi får det aldrig gjort, hvis vi ikke starter med det. Nogle ting fører også andet med sig – man kan f.eks. ikke blot lave væggene pæne og vente med el og VVS, for så kan man få lov at gøre det om igen, den dag man lægger det ind i væggene. Jeg tror desværre, at vi er kommet frem til, at vi må vente med renovering af kælderen, selvom vi egentlig havde regnet med, at gøre det først. Det blev lidt dyrere end forventet.

Det handler virkelig om prioriteringer for vores vedkommende og hvor er det bare svært at vælge… Vi skal tale med vores håndværker igen senere i dag og forhåbentlig lægge en plan. Pyha… Til gengæld er vi kommet lidt videre med, hvordan vi vil have, at vores køkken skal se ud og hvordan det skal placeres i køkken/alrummet – det tegner godt. :)