seat-ateca

Tadadaaa… Lad mig præsentere jer for Sorteper Junior! ;) Som I ved, sang vores gamle Hyundai Accent aka Sorteper virkelig på sidste vers. Efter vi fik ham sikkerhedstestet hos FDM, gik det op for os, at det var på tide at få en ny. Han var ud fra FDMs vurdering nærmest livsfarlig at køre rundt i og listen for hvad der skulle fikses, var ustyrlig lang. Jeg tror nærmest ikke engang, at “Lej et lig” ville have taget imod ham, haha… Specielt med tanke på, at vi har en baby på vej, var det vigtigt for os at sikkerheden på bilen var i top og vi gik derfor straks igang med at lede efter et substitut for gode gamle Sorteper.

seat-ateca-sort

Vi fik råd og vejledning af FDM til, hvilken bil vi skulle vælge. Vi kom blot med input til pris, design og funktionalitet og derefter gav de os en liste med forslag til mulige biler, som opfyldte vores krav. Vi vidste, at vi gerne ville have en SUV (en firhjulstrækker-agtig bil), hvor man sidder højt og med masser af plads til baby og babyudstyr. ;) Samtidig var det vigtigt for os, at den havde 5 stjerner i Euro Ncaps sikkerhedstest. Valget endte med at stå mellem Nissan Qashqai og Seat Ateca.

bilruder

Vi tog derfor ud og prøvekørte begge to. Vi blev hurtigt enige om, at vi helst ville have sidstnævnte, da der var langt mere udsyn, man sad mest komfortabelt, der var størst bagagerum, mest plads på bagsædet og ikke mindst var det den model, vi syntes var fedest. Dog var prisen også en del højere end Nissan Qashqai, men vi regner også med at skulle have den i mange år fremover, så derfor skulle det også være den rigtige. Dog skulle det vise sig ikke at blive helt nemt at skaffe en Seat Ateca, da der er op til et års leveringstid. Vi var så heldige at finde frem til en forhandler, der netop havde fået denne hjem som udstillingsmodel. Den var derfor spritny og havde lige præcis det ekstraudstyr, vi ledte efter.

seat-ateca-suv

Vi har været super meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle købe eller lease. Vi havde egentlig forventet at lease, men efter at have talt med FDM og regnet på det ud fra prisen på en Seat Ateca, kom vi frem til, at det bedst kunne betale sig at købe den, da vi har planer om at have den i mange år fremover. FDM har virkelig været en stor hjælp i forhold til vores bilkøb og det var også rart at få deres vurdering af bilen, inden vi traf den endelige beslutning. I kan læse nogle af deres råd angående køb eller leasing HER, hvis I selv er i tvivl.

huyndai-accent

Den nye bil er en drøm at køre i og det er super rart at have fået en bil, hvor man ikke skal være nervøs for, at hjulet pludselig falder af på motorvejen eller bremserne ikke virker. ;) Som I kan fornemme ud fra Christoffers ansigtsudtryk, var det dog lidt sørgmodigt at aflevere gode gamle Sorteper til forhandleren. ;) Han blev nemlig taget i bytte som en del af købet for vores nye bil. Der er så mange gode minder forbundet med den bil. Vores første bil. Det kan godt være, at han ikke var køn, men han har bragt os til mange hyggelige familiekomsammener, drive-in bio, ture i Ikea, loppemarkeder og jeg ved ikke hvad. Han havde på en måde lidt en personlighed, hvor skørt det end lyder, haha…

Vinderne af forrige konkurrence om 1 års abonnement til FDM Vejhjælp Guld blev i øvrigt Noor Hadi, Camilla Arenkild, Agnethe Mikkelsen og Mia Debois. Stort tillykke – jeg har sendt jer alle en mail. :)

indlægget er udgivet i samarbejde med FDM