pantene heat spraystylingfletningpantene sprayfrisure hårVi er nu nået til uge tre ud af ti i treatover projektet med Pantene! I sidste uger var der fokus på kosten – hvad man skal spise og drikke for at få et smukt og glansfuldt hår. I kan se indlægget HER. I denne uge er der fokus på hverdagsrutiner. I er mange der spørger, hvad jeg gør for at holde mit hår sundt, hvilke produkter jeg styler det med og hvordan jeg sætter det. Så jeg vil derfor fortælle jer lidt om, hvordan jeg behandler mit hår  i hverdagen – måske I kan finde lidt inspiration i det :)

Hår kan tåle meget varme fra f.eks. en føntørrer,  et glattejern, et krøllejern osv., men det er klart at høj varme forårsager slid på håret i længden. Efter jeg fik klippet et godt stykke af længden på mit hår, har jeg passet meget på det, for at bevare de sunde spidser længst muligt. Jeg har de sidste par måneder brugt Pantenes “Instant protection and shine spray”, som I kan se på billederne ovenfor, for at skåne håret under høje temperaturer, da den er varmebeskyttende. Jeg sprøjter den i håndklædetørt hår og lader det for det meste lufttørre inden jeg bruger glattejern. Og så giver den også lidt shine, hvilket får håret til at se sundere ud. Det er generelt en god idé at lade håret lufttørre, hvis man har tid til det om morgenen, for at slide det mindst muligt.

En anden ret vigtig ting for håret er hvordan man reder det. Mange piger begår den fejl, at de starter med at rede det ud fra hårroden og ned til spidserne, hvilket for det meste resulterer i store ugler i håret. Det er bedre at starte stille og roligt nedefra og arbejde sig opad, det slider mindst muligt på håret.

Desuden sover  jeg ofte med en fletning eller en knold øverst på hovedet, for ikke at ligge og rode rundt med hår over det hele og slide på det om natten – også for ikke at ligne Trolderik, når jeg vågner og ikke har tid til at gå i bad, haha. En frisør fortalte mig engang, at man faktisk slider håret en del ved at ligge og køre hovedet rundt i det om natten, så jeg sætter det op så ofte jeg husker det. :)

Desuden har jeg i det sidste stykke tid brugt hårkur en gang om ugen, for at give mit hår fugt. Jeg prøver at gøre det til en rutine at gøre det hver søndag – det er en god huskeregel. Har I forresten husket at bruge hårkur i dag, som Pantene anbefaler? :)

Hvis I vil lære lidt mere om, hvilken hårtype I har, kan I læse artiklen “Hvor sundt er dit hår?” og hvis I vil blive lidt klogere på, hvordan man kan undgå at få skadet hår skal I læse artiklen “Hvorfor bliver håret skadet” inde på Howsyourhar.dk.

Hvilke hverdagsrutiner har I? :) Kunne være sjovt at høre.. I næste uge kan jeg afsløre at det handler om selvforkælelse, som også er en vigtig brik i Treatover programmet :) Hav en dejlig søndag allesammen.

(I samarbejde med Pantene)