designer@2x

Her kommer et af de mere personlige indlæg. I er mange der ofte spørger ind til min uddannelse, hvordan jeg er blevet designer og i det hele taget hvordan jeg har fået foden indenfor i modebranchen. Det har ikke kun været en dans på roser og jeg har skulle kæmpe for det. Det er noget af en lang smøre, så jeg håber, at I kan holde tungen lige i munden, haha… Here it goes:

Jeg har altid vidst, at jeg ville være noget kreativt. Da jeg var 5-6 år gammel ville jeg være opfinder, i  8-10 års alderen ville jeg være Disney illustrator og et par år efter blev mode og trends mere interessant. Jeg syede Barbietøj i lange baner og tegnede modeillustrationer efter bedste evne. Selv i skolen tegnede jeg outfits på mit bord og fik skældud af lærerne.

Efter gymnaiset og en backpackertur på 3 måneder i Asien besluttede jeg mig for, at jeg ville være designer. Flere familiemedlemmer pointerede, at det ikke ville blive nemt. Jobmulighederne var jo begrænsede og kun de allerdygtigste kom gennem nåleøjet. De sagde det helt sikkert i bedste mening, men måske har det i virkeligheden gjort mig mere målrettet.

Min far som er statsautoriseret revisor syntes, at det ville være mere fornuftigt, at tage en anden uddannelse. Han sagde ikke på noget tidspunkt, at jeg skulle lade være, men det lå ligesom i kortene. Og netop dét har nok været med til at give mig en ekstra drivkraft, for jeg skulle nok bevise, at det kunne lykkes. Min mor har altid troet på mig, og det har været en stor støtte.

Jeg søgte først ind på Danmarks Designskolen, men efter et afslag tog jeg i stedet optagelsesprøven på KEA Design og Business, hvor jeg kom ind. Første mål nået, phew! De næste 2 år brugte jeg på at læse “International Sourcing”. Egentlig interesserede sourcing/produktion mig ikke særlig meget, men jeg ville gerne lære, hvordan produktionen af tøj foregår, så jeg kunne bruge det, hvis jeg en dag selv ville starte noget op. Det var også under denne uddannelse, at jeg startede bloggen. Derefter søgte jeg ind på bacheloruddannelsen med speciale i “Fashion Design”, hvilket krævede endnu en optagelsesprøve, hvor endnu færre fik plads. Jeg blev heldigvis optaget!

Under min uddannelse har jeg haft mange forskellige studiejobs, for at få det til at løbe rundt. Ved siden af bloggen arbejdede jeg bl.a. i en thebutik, på et plejehjem, som tjener i en restaurant (24-timers vagterne uden pause savner jeg ikke!) og derudover gjorde jeg rent efter skole. Så der var nok at se til. Ingen af delene var dog særlig studierelevant, så da min veninde blev salgsassistent hos Day Birger et Mikkelsen, spurgte jeg, om de ikke manglede én. Det gjorde de ikke, men de søgte i stedet en husmodel på hovedkontoret, hvilket jeg var så heldig at få. Jeg havde nu fået en fod indenfor i en stor modevirksomhed. Arbejdet hos Day har lært mig ekstremt meget om branchen og hvordan det hele foregår. En ting er hvad man lærer på skolebænken, men noget helt andet er, hvordan det foregår i virkeligheden. Det har givet mig sindssygt mange kontakter at være hos Day og det var også her jeg mødte Heidi Hofmann, som senere forlod virksomheden og startede sit eget mærke op, Hofmann Copenhagen, hvor jeg blev hendes assistent. Det var virkelig lærerigt at være med på sidelinjen under opstart af en ny virksomhed. Hun gav mig lov til mange ting. Jeg var blandt andet med til at udvikle flere af hendes prints. Derudover fungerede jeg også som husmodel for hende.

Så samtidig med at jeg skrev bachelor, arbejdede jeg hos Day Birger et Mikkelsen, hos Hofmann Copenhagen og kørte bloggen på fuld tid. Og så var jeg også husmodel hos NN07 og Julie Brandt af og til og havde stadig job på restauranten i weekenderne. Det var noget af en udfordring, men det har helt sikkert gjort mig stærkere.

Jeg endte med at nedprioritere min bacheloropgave frem for alt det andet arbejde, skrev den på kun 2 uger, hvoraf jeg de sidste 4 døgn ikke lukkede et øje på noget tidspunkt (det kan ikke anbefales! Jeg lignede nærmest en levende død), afleverede 2 minutter før deadline, men afsluttede heldigvis alligevel med en god karakter. Jeg tror nogen holdt hånden over mig, for jeg havde ikke engang nået at rette opgaven igennem!

Det har virkelig været en prøvelse at have så mange jern i ilden, hvilket ofte er gået ud over det sociale. Flere gange har jeg været ved at miste veninder i svinget, fordi de ikke har kunne sætte sig ind i min situation, forstå mine prioriteter og hvorfor jeg ikke havde tid til at ses. Hvis man ikke selv har prøvet at have så travlt, så kan det være svært at sætte sig ind i. Det har heller ikke været helt nemt at være både en kæreste, en veninde, en datter, en søster osv. for nogen, samtidig med at man gerne vil forfølge sin drøm. Jeg følte (og føler stadig) ofte, at jeg løber om kap med tiden.

Siden jeg blev færdig med min uddannelse for 3 år siden, har jeg arbejdet hos Day og kørt bloggen på fuld tid. Jeg har fået virkelig mange gode kontakter gennem bloggen og den har givet mig mulighed for flere spændende designsamarbejder. Jeg har bl.a. designet min egen tøjkollektion for 2ND DAY HER, tre tasker for Markberg HERHER og HER og Iphone og Ipad covers for Nordic Concept HER. Jeg føler mig virkelig heldig og taknemmelig for at have så mange gode oplevelser og erfaringer med i bagagen allerede.

At være designer er i virkeligheden også en form for opfinder. Så egentlig har jeg altid vidst, at det skulle gå i den retning. Jeg har altid haft den holdning, at man skal gå efter sine drømme og kæmpe for dem! Så skal det nok lykkes. Ligegyldigt hvad ens nærmeste fortæller en i bedste mening, så er det vigtigt at lytte til sig selv. Gå målrettet efter sin drøm. Hvis man ikke prøver, vil man sikkert fortryde. Jeg er i hvert fald meget taknemmelig for, at jeg valgte at følge mine drømme og stadig gør det.

Jeg har efterhånden også fået overbevist min familie og især min far om, at det faktisk ikke var en så tosset idé at blive designer alligevel! :) Min far fortæller nu glædeligt alle jagtkammerater og vennerne, hvor stolt han er af mig. Og det varmer enormt meget. Men det slutter selvfølgelig ikke her og målet er ikke helt nået endnu. Jeg drømmer om at bloggen vokser sig endnu større, om flere spændende designsamarbejder og om en dag at starte mit eget mærke. Jeg håber også, at I er med mig til den tid. :) Af hjertet tak fordi I kigger med her på bloggen. I gør mine drømme til virkelighed.

“Don’t follow your dreams, chase them!”