Jeres tips og tricks til Paris var virkelig guld værd. Vi benyttede os af mange af dem og fandt også frem til nogle favoritter på egen hånd. Paris er ikke kun en god by til shopping og sightseeing, men tilbyder også en bred vifte af lækre spisesteder. Her kommer tre styks, som jeg varmt kan anbefale.

Your tips and tricks for our visit to Paris were really useful. We used many of them and also found some favorites on our own. Paris is not only a good city for shopping and sightseeing, but also offers a variety of delicious dining options. Here are three cafées which I can highly recommend.

le-pain-quotidien@2xla-pain-quotidien-paris-@2xspise-paris@2x

Det første sted jeg vil anbefale er “line@2xThe first place I will recommend is “Le Pain Quotidien“. I got the place recommended by a French reader of mine, so of course we had to try it out. It’s a cozy little organic café located several places in Paris, that serves the most delicious breakfast and lunch. They have everything from yogurt with granola and crispy chocolate croissants to a highly recommendable avocado sandwich and small crusty pies. Not to mention their delicate little cakes which also looked very appetizing.

burger-la-favorite-paris@2xrestaurant-paris-marais@2x

La Favorite” er en lille stjerne der ligger i Marais kvarteret (4 Rue de Rivoli). – En sindssyg hyggelig restaurant med den sejeste indretning i form af metrofliser, Tolix stole, levende lys og jernvinduer. Det var SÅ hyggeligt og de serverede en virkelig anbefalelsesværdig burger med fritter. Elsker når der bliver gjort noget ud af serveringen, som her hvor fritterne kom i russisk avispapir. En russisk læser oversatte det, da jeg lagde det ud på Instagram og overskriften på avisen betyder åbenbart “Free Spirit”. Sødt. :) Christoffer fik “confit de canard”, hvilket også var yderst anbefalelsesværdigt.

line@2xLa Favorite” is a cosy restaurant located in the Marais district (4 Rue de Rivoli) with the coolest furniture. I had their burger with fries and I can highly recommend it. I love that they had wrapped the fries in a Russian newspaper. A Russian follower of mine translated it, when I posted it on Instagram, and the headline apparently says “Free Spirit”. Cute. :) Christoffer had “confit de canard”, which was also highly recommendable.

falaffel-marais@2x

Mere end fem læsere anbefalede os at prøve “L’as du Fallafel“, som også ligger i Marais kvarteret (34 Rue des Rosiers) og det var altså med god grund. Nøj, hvor var de lækre! Det er verdens mindste biks og ser ikke ud af noget særligt, men de har noget nær verdens bedste pita med falafel. Rygtet siger at selveste Lenny kravitz har fået fløjet falafler helt til NY fra “L’as du Fallafel”. Så der er noget om snakken. :)

line@2x Several of you recommended me to try “L’as du Fallafel“, which is also located in the Marais district (34 Rue des Rosiers). I really understand why you recommended it, as it was the most tasty falafel I have ever had. Rumor has it that Lenny Kravitz himself has once ordered falafels from  “L’as du Fallafel” and had them flown all the way to NY. So there is something to it. :)