how-to-design-your-wardrobe-closet@2x

Mit absolutte yndlingsrum i lejligheden er vores walk-in-closet med tilstødende soveværelse. Jeg har altid drømt om at få et walk-in-closet og da vi flyttede og fik et temmelig stort soveværelse, kunne det pludselig blive en realitet. Jeg har vist det tidligere HER, hvor flere af jer spurgte, om jeg ikke kunne uddybe, hvilke tanker vi havde gjort os, da vi byggede skabet – so here goes…

Det var faktisk ikke helt nemt at beslutte, hvordan skabet skulle se ud og inddeles. Der er jo 10.000 løsninger på det område. Hvilken type skab skal man vælge? Hvor mange skuffer og hvor mange hylder? Hvordan er det mest praktisk (og pænt) at indrette? Flere af mine veninders første kommentar til, at vi skulle have et walk-in-closet var: “Uh, så er I nødt til at holde orden i det!“. Og det er lidt problematikken ved et walk-in-closet, da det hurtigt kan komme til at se rodet ud, fordi der ingen låger er.

walk-in-closet@2x

For at undgå rodet valgte vi at sammensætte skabet med mange skuffer og kun få åbne løsninger. På den måde er det nemmere at holde garderoben pæn og den får derved et mere “rent” og minimalistisk udtryk. For ikke at tage for meget plads i soveværelset valgte vi en skabsløsning der er smallere end standarden. Et standard garderobeskab er normalt 60cm i dybden hvorimod disse kun er 35cm. Det er faktisk helt genialt, for ofte synes jeg, der går meget plads til spilde i et normalt skab, da tøjet ikke fylder hele dybden.

I det hele taget handler det om, at udnytte pladsen bedst muligt. Hjørneskabe er faktisk super praktiske, da de kan rumme enormt meget. Faktisk er bøjlestængerne i vores nye garderobe tilsammen længere end vores to meter lange tøjstativ (se det HER), det ser bare ikke ud af så meget.

bøjler@2x

Det er en god idé at vælge nogle bøjler, der ikke fylder for meget. Jeg er personligt stor tilhænger af renseribøjler der kan købes på de fleste renserier for én krone stykket.

skuffedeler@2x

Det kan være en god idé at anskaffe sig nogle rumdelere til skufferne, da det gør det nemmere at få et overblik over mindre ting som bælter, parfumer, solbriller, tørklæder, osv. Vi har rumdelere i tre af vores skuffer.

skokasser-skoopbevaring@2x

Et lille tip er at udnytte pladsen øverst i skabet, hvor man alligevel ikke kan nå op. Jeg har købt nogle skokasser, hvor jeg opbevarer de sko, som jeg ikke bruger så ofte og gerne vil passe på. Man kunne også vælge at fylde dem med tørkælder, huer og vanter eller andre accessories.

skuffe-skab-pax-ikea@2x

Hvis man har nok plads i skabet, kan det være en god idé at gøre plads til en “2nd hand” skuffe. Med det mener jeg en skuffe, hvor man kan smide det tøj ned, som man ikke gider gider at have længere. Hvis man har en skuffe til det, får man løbende ryddet ud i sit tøj, i stedet for at det hænger og fylder i skabet. Desuden er det derved nemt at smide til salg på nettet i én omgang eller tage med på loppemarked.

ikea-pax@2x

Det var faktisk ikke helt nemt at beslutte, hvordan skabet skulle se ud. Først var vi ude i, at lave et særskilt rum til garderoben i form af en skillevæg med døråbning til soveværelset. Men så fik vi den idé, at sætte et jernvindue op i skillevæggen, så garderoben nærmere blev en integreret del af soveværelset. Nu er vinduet bestilt, så vi venter bare på det ankommer.

Jeg håber, I kunne bruge det til inspiration, når I selv skal lave ny garderobe. Læs også mine guide til hvordan man organiserer tøjet i sin garderobe lige HER. Og spørg endelig, hvis der er andet I vil vide. ;)
line@2x
My favorite room in our apartment is our walk-in closet. In fact it wasn’t that easy to decide how to design and plan the closet. A walk-in-closet can easily look messy as there are no doors. Therefore we chose a solution with many drawers to get a more “clean” and minimalist look.

The most important rule when planning a closet is to remember to use the space you’ve got in the best possible way. Corner cabinets are actually super convenient as they can accommodate huge amounts of clothes. It’s also a good idea to buy some dividers for your drawers, as it makes it much easier to get an overview of your small items like belts, perfumes, sunglasses, scarves, etc.

A little tip is to use the space at the top of the cabinet, where you can’t reach. I bought some storage boxes for shoes, where I keep the shoes that I do not use so often and want to take care of. If you have enough space in your closet, it may be a good idea to make room for a “2nd hand” drawer. – A drawer where you can put all the clothes that you don’t want anymore, so you continuously clean out the clothes that you don’t use.

It took us a lot of time to decide how the walk-in-closet whould look like. We have actually decided to put up a partition wall and include an iron window, so the walk-in-closet become an integral part of the bedroom. Now we’re just waiting for the window to arrive. :) Hope you could use it for inspiration next time you are designing a closet.

modeblog1