burger-boller

I weekenden gik Christoffer og jeg i kast med at lave vegetariske burgere. De blev super lækre, hvis vi selv må sige det, men inden I får opskriften på fyldet og “bøfferne”, deler jeg først opskriften på burgerbollerne, som også blev virkelig velsmagende. De kan også sagtens bruges som morgenboller, men egner sig også godt til burgere, da de indeholder masser af kerner, som gør dem mere rustikke og grove.

Ingredienser (4-6 burgerboller):
– Hvedemel (ca. 500 gram)
– 25 gram gær
– 1 tsk rørsukker
– 4 spsk hørfrø
– 1 spsk olivenolie
– 1 tsk havsalt
– 1 kop lunkent vand
– 1 æg
– Semsamkerner
– Solsikkekerner

Fremgangsmåde:
Kom lunkent vand i en mellemstor skål og opløs derefter gær, salt og sukker i vandet. Når det hele er opløst tilsættes æg, olie og hørfrø. Bland derefter mel i lidt af gangen og rør til en ensartet, fast masse. Drys derefter mel ud over køkkenbordet og ælt dejen, til den ikke længere klistrer. Kom derefter dejen tilbage i skålen og lad den trække i mindst 30 minutter med et rent viskestykker over.

Opvarm ovnen til 200 °C, form bollerne og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir. De hæver kraftigt, så lav dem ikke før høje. Lad dem derefter hæve i yderligere 15 minutter, før de sættes i ovnen. Bollerne bages i 5 minutter og derefter reduceres temperaturen til 175°C og bages i 30 minutter. Lad dem afkøle før udskæring. Bon appétit.

burgerbollerboller-opskrift

blog, københavn, high-streetLast weekend Christoffer and I made some very delicious veggie burgers, if we may say so ourselves. But before I’m gonna share the recipe for the filling and the “steaks” I’ll first share the burger bun recipe. They were really tasty and can also easily be used for breakfast, but they’re also perfect for burgers, as they contains lots of seeds, which make them more rustic.

Ingredients (4-6 burger buns):
– Wheat flour
– 25 grams of fresh yeast
– 1 teaspoon cane sugar
– 4 tablespoons of flaxseed
– 1 tablespoon olive oil
– 1 teaspoon sea salt
– 1 cup of warm water
– 1 egg

Procedure:
Apply the lukewarm water to a medium size bowl and then add fresh yeast, salt and sugar in the water. When everything is dissolved, egg, oil and flaxseed are added. Then mix the wheat flour into the bowl a little at a time and stir until you have a uniform, solid mass. Then sprinkle wheat flour on the kitchen table and knead the dough until it is no longer sticky.

Then put the dough back into the bowl and let it soak for at least 30 minutes with a clean dish on top of it. Heat the oven to 200 °C, mold the buns, press them flat and apply them to a baking sheet. Let them rise again for 15 minutes before putting them in the oven. The buns are baked for 5 minutes and then the temperature is reduced to 175 °C and baked for 30 more minutes. Let them cool down before slicing. Bon appétit.