rodebjer agave@2x

Når jeg rejser sydpå, har jeg hovedsagligt tøj i lette materialer med i bagagen. Desværre kan det være lidt af en udfordring at medbringe silketoppe og tynde bomuldsbluser på ferien, da de hurtigt bliver krøllede i en kuffert. Det kan desuden være svært at få rettet tøjet ud igen, når man ankommer til destinationen, hvis der ikke lige er et strygejern tilgængeligt. Jeg har delt disse tips med jer for et års tid siden, men siden jeg selv har benyttet dem her på Bali og fordi det snart er sommer, kommer her mine bedste råd endnu engang:

1. Brug en ansigtsspray.
Dette trick fandt jeg på, da jeg var i Goa med min mor og havde en masse silketoppe med, som var blevet mega krøllede under den 30-timers rejse (f.eks. DENNE top). Og da vi boede i en bambushytte, var der ikke mange muligheder for at få fat i et strygejern. Sådan gøres det: hold ansigtssprayen 20-30 cm fra tøjet og spray jævnt over det hele. Vupti – så er tøjet rettet ud. Dette trick virker kun på tynde materialer som f.eks. silke. Det er virkelig effektivt.

2. Benyt et glattejern:
Et glattejern kan bruges til mange andre ting end at glatte hår. Det kan ikke glatte en hel kjole ud, men det kan med stor effekt bruges til at rette skjorteflipper og kanter ud. Det er også et smart trick til alle jeres kærester, der ikke orker at stryge en hel skjorte, når de skal have en blazer udenpå, haha..

3. Udnyt badeværelset:
Dette tip fungerer kun, hvis man har god tid til at få rettet tøjet ud. Da der altid er meget varme og damp på et badeværelse, er det en god idé at hænge tøjet derud i nærheden af bruseren. Dampen og varmen fra bruseren får nemlig tøjet til stille og roligt at rette sig ud.

4. Anvend en hårtørrer:
Har du en større fold/rynke der ikke vil rette sig ud, kan det være en god idé at gøre området vådt under en vandhane og derefter bruge en hårtørrer til at tørre og rette ud.

5. Brug madrassen:
Tag det ønskede (krøllede) stykke tøj og rul det sammen som en burrito. :) Læg det derefter under din madras og morgenen efter skulle det meget gerne være rettet ud. Varmen og vægten fra madrassen får tøjet til at rette sig ud og når det er rullet, får det ingen nye folder.blog, københavn, high-streetWhen I travel South I mostly bring clothes in light materials. It can be quite of a challenge to bring your favorite silk items on vacation, as they get very wrinkled in your suitcase and sometimes it’s not possible to borrow an iron from the hotel. I have tried several options when I’ve been abroad and here are some of my best tips:

1. Use a facial spray:
I came up with this idea when I was in Goa with my mother and had brought a lot of silk tops with me which were all curly when we finally got there. Since we lived in a bamboo hut, there were not many opportunities to grab an iron. This is how you do it: hold the facial spray 20-30 cm from the garment and spray evenly all over it. This trick only works on thin materials such as silk and it is really effective.

2. Use a hair straightener:
A hair straightener can be used for many things other than to straighten your hair. It can not straighten out a whole dress, but it can with great effect be used to correct shirt collars and edges.

3. Take advantage of the bathroom:
This tip only works if you have plenty of time. Since there is always much heat and steam in a bathroom, it’s a good idea to hang your clothes out there near the shower. The steam and heat from the shower will quietly straighten out your clothes.

4. Use a hairdryer:
Do you have a larger fold/wrinkle that will not straighten out, it may be a good idea to make the area wet under the tap and then use a hair dryer to dry and straighten out the garment.

5. Use your mattress:
Take the desired (curly) piece of clothing and roll it up like a burrito. :) Then put it under your mattress in the evening and the morning after it should be straigthened out. The heat and the weight of the mattress straighten out your clothes.