citrontærtetarte-au-citron

Hej, jeg hedder Frederikke, og jeg har fået lov at gæsteblogge lidt hos Christina, mens hun er på Bali. Måske kender I mig fra Instagramprofilen @frederikkewaerens, hvor jeg dagligt lægger billeder ud af alt fra lækre kager til hjemmelavede is og desuden lidt fra min hverdag. Christina har spurgt mig, om jeg ikke vil dele et par opskrifter med jer, og selvfølgelig vil jeg det! Jeg er ikke madblogger, men her kommer eksklusivt to opskrifter til Passions for Fashion. Den første opskrift er på en skøn citrontærte, som både er smuk at servere og vigtigst af alt smager skønt… – med syrlig citron, sød marengs og den sprøde bund.

Tærtedej, ingredienser:
225 g mel
150 g koldt smør
2 spsk. sukker
1 æg

Lemon curd:
Køb et glas lemon curd af god kvalitet – jeg kan bedst lide den fra A.C. Perchs tehandel eller fra Irma

Marengs, ingredienser:
125 g pasteuriseret æggehvide
200 g flormelis

Fremgangsmåde:
Tærtebund: Skær det kolde smør i mindre stykker og smulder det i melet, til det har en grynet masse. Bland sukkeret i. Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen og tilsæt det meste af ægget til melblandingen og saml hurtigt dejen. Den må ikke æltes særligt meget, for så bliver den klistret. Læg dejen i køleskab i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 gr. Rul tærtedejen ud – det er lettest at rulle dejen ud imellem to stykker bagepapir – og kom dejen i tærteformen. Prik dejen med en gaffel og bag tærtebunden midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 15 minutter, til den er fin og gyldenbrun. Tærtebunden skal være helt afkølet, før du kommer fyldet på.

Marengs: Pisk de pasteuriserede æggehvider let og drys flormelissen langsomt i æggehviderne, imens du fortsætter med at piske. Marengsen piskes grundigt, indtil den er stiv og har en god konsistens.

Pynt tærten: Smør et pænt lag lemon curd ud, så det dækker hele den kolde tærtebund. Kom marengsmassen i en sprøjtepose. Og nu kommer det sjove: dæk lemon curd’en med marengs i et fint mønster, f.eks. ved at sætte små toppe lige så tæt hele vejen rundt i kanten af tærteformen, fortsæt med en række toppe mere inden i den første, osv. indtil hele tærten er dækket. Man kan finde masser af ideer til forskellige marengsmønstre på nettet. Marengsen bages et kort øjeblik til den er lysebrun, enten ved at bruge en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen – hold øje med den hele tiden! Enjoy.

blog, københavn, high-streetHello, my name is Frederikke and I have had the fortune to be a guest blogger while Christina is in Bali. You might know me from Instagram @frederikkewaerens where I daily upload pictures of everything from delicious cakes to homemade ice cream and also share some moments from my everyday life. Christina asked me if I would share a few recipes with you, and of course I will! I’m not a food blogger, but I have exclusively made these two recipes for Passions for Fashion. The first recipe is a wonderful lemon tart that is both beautiful to servere and most importantly tastes great… – with sour lemon, sweet meringue and the crispy cake base.

Short crust pastry, ingredients:
250 g fluor
170 g butter
60-70 g icing sugar
2 teaspoon vanilla sugar
1 small egg
A small pinch of salt

Lemon curd:
Buy a glass of high quality lemon curd.

Italian meringue, ingredients:
125 g Egg whites
200 g icing sugar

Procedure:
For short crust pastry, crumble butter into the flour with the icing sugar, vanilla sugar and salt. Add the egg and collect the dough quickly – it must not be kneaded. The dough must rest for an hour in the refrigerator. Knead the dough and put it into a flan dish.

Take a piece of baking paper and some dried peas over the dough, so the dough does not rise up during baking. Bake the cake in the oven at 220 degrees for about 15 min. Then remove the peas and bake the pie five minutes more in the oven.
Pour the lemon curd into the pie shell and bake at 150 degrees for about 30 minutes or until the custard has set. Let the pie cool.

For the Italian meringue whisk the eggs whites and icing sugar together until its stiffly. Put the whites into a piping bag.
Take the pie out and decorate it with meringue. Put it back in the oven under the grill until the meringue is lightly browned (keep an eye on it). Let the pie cool before eating. Enjoy!