Chokoladekage-med-chokoladecreme-og-bær

Hej, Jeg hedder Frederikke, og jeg har som sagt fået lov at gæsteblogge lidt hos Christina, mens hun er på Bali. Måske kender I mig fra Instagramprofilen @frederikkewaerens, hvor jeg dagligt lægger billeder ud af alt fra lækre kager til hjemmelavede is og desuden lidt fra min hverdag. Christina har spurgt mig, om jeg ikke vil dele et par opskrifter med jer, og selvfølgelig vil jeg det! Jeg er ikke mad-blogger, men jeg har eksklusivt valgt at dele to lækre opskrifter med Passions for Fashion. Den første opskrift jeg lagde ud, var på en skøn citron tærte, som I kan finde HER.

Den anden opskrift er på en super lækker chokoladekage, som I kan se ovenfor. Jeg bliver aldrig træt af chokoladekage og elsker at variere chokoladekage med forskellig pynt og bær – efter min smag er hindbær, jordbær og blåbær altid fantastisk sammen med chokolade og så ser det jo smukt ud at servere. Jeg håber, at I får lyst til at prøve opskrifterne og hygge jer med at bage. God bagelyst og god eftermiddag. Jeg glæder mig til at se jer på @frederikkewaerens.

Dej – ingredienser:
– 2 æg
– 200 g sukker
– 125 g smør
– 125 g mel
– 200 g god mørk chokolade f.eks. fra Valrhona
– 2 spsk god kakao
– 2 tsk. vanilje eller korn fra 1 vaniljestang
– 1 tsk. bagepulver

Chokoladecreme – ingredienser:
– 2 dl piskefløde
– 75 g god mørk chokolade f.eks. fra Valrhona

Pynt – ingredienser:
– Friske hindbær
– Hakket chokolade

Chokoladecreme – fremgangsmåde: Cremen laves i god tid, inden den skal bruges, da den skal være helt kold. Hak chokoladen. Kom fløden i en lille gryde, og varm den op til den koger. Kom den hakkede chokolade i fløden og kog ved svag varme i ca. 5 min. Husk at røre i fløden, så den ikke brænder på! Stil cremen i køleskabet.

Chokoladekagen – fremgangsmåde: Tænd ovnen på 175 gr. Pisk æg og sukker til det er helt let og skummende. Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret, lad det køle af og hæld det i æggemassen sammen med vanilje og pisk det sammen. Bland mel, kakao og bagepulver og sigt det i dejen, og vend det godt sammen med en dejskraber. Smør en springform eller en lille bradepande grundigt med lidt smør og hæld dejen i. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 25 min. Prik i kagen og tjek om den er bagt – det kommer jo lidt an på formens størrelse. Den må endelig ikke blive for tør. Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Pynt kagen: Tag cremen ud af køleskabet og pisk den luftig med en håndmixer. Smør den ud på den kolde chokoladekage og pynt med de friske hindbær og hakket chokolade. Velbekomme. :)