mor-og-datterromraybanpeterskirkenpastarom-springrom-flodgelatorevi-fontaenendogkakao

Godaften allesammen. <3 Et lille “ciao” her fra Rom. Ferien er desværre allerede ved at være nået til vejs ende og i morgen går turen atter til København. Det har virkelig været nogle fantastiske dage med høj sol, god mad og masser af oplevelser. Det er ihvertfald langt fra sidste gang, turen går hertil. Det er som sagt første gang, vi besøger byen og har kun været her i meget kort tid, men her er mine anbefalinger for denne gang…

– Jeg kan varmt anbefale at tage en “hop on – hop off” bus, hvis man ikke har besøgt byen før. Det er en virkelig god måde at opleve stemningen på og få et overblik over, hvad man gerne vil tilbage og opleve. Vi bookede billetter gennem Getyourguide.dk, hvor priserne er ganske rimelige.

– Køb billetter til de store seværdigheder hjemmefra. Køerne er ulidelig lange, men med en billet på hånden, kan man let og hurtigt springe hele molevitten over. Vi har bl.a. besøgt Peters Kirken, Colosseum og Palatinerhøjen, som alle krævede en indgangsbillet. Det føltes helt VIP at kunne gå forbi de kilometerlange køer. :)

– Spis mindst én is om dagen. Italien er kendt for deres “gelato” og ikke uden grund. Man bliver fuldstændig afhængig! Vi har købt en is hver eneste dag, mens vi har været her, mums! Vi nåede ikke selv forbi, men en sød læser anbefalede isbutikken Gelateria Fassi, som skulle være så god, at politiet kan finde på at spærre vejen med blink på for at få en is.

– Tag forbi Trastevere-området og gå en tur. Her er fyldt med hyggelige små restauranter og caféer med autentiske italienske retter og stemningen er meget lokal. Vi har boet i dette område under vores ophold på “Little Rhome Suites“, som er en form for “Bed & Breakfast” til ganske rimelige priser. Det kan også varmt anbefales, da det ligger i gåafstand til det meste, er hyggeligt og rent.

– Rom er virkelig et shoppemekka uden lige og har nærmest alle de butikker, man kan ønske sig. Lige neden for “Den Spanske Trappe” kan man finde alt fra Dior og Gucci til Zara og H&M. Området kan varmt anbefales, hvis man skal have stillet sin købelyst. ;)