smykker

Vi er nået til ugens “Reader request”. For lige at ridse det op igen, tager jeg hver uge et emne op på bloggen på opfordring fra en af jer. Sidste uge drejede det sig om inspiration til galla- og bryllupsgæstkjoler og denne gang handler det om smykkeopbevaring på rejsen. Det er altså kun jeres fantasi, der sætter grænsen for, hvad næste uges indlæg skal omhandle, så smid gerne en kommentar nedenfor, hvis I har nogle ønsker. Lad os komme til denne uges emne – jeg har modtaget følgende kommentar fra en sød læser:

Hej Christina, Først fremmest tak for din fantastiske blog. Jeg har lige et spørgsmål relateret til dette indlæg. Hvordan opbevarer du dine smykker, når du rejser? Det er altid et kæmpe rod for mig. Har du nogle gode råd? Mvh. Amanda

Jeg tror ikke kun, det er Amanda, der kan have udfordringer med at rejse med smykker, hvorfor jeg synes, dette indlæg er temmelig relevant. ;) I mange år smed jeg bare alle mine smykker ned i en pose, når jeg skulle på ferie og når jeg kom frem, kunne jeg bruge timevis på at vikle dem ud igen. Med tiden har jeg fundet små løsninger, der gør det meget nemmere at have smykkerne med på rejsen, så jeg håber, at I kan lade jer inspirere af det.

smykkeaeskersmykke-opbevaring

Mine ringe, øreringe og hårde armbånd opbevarer jeg i små æsker. Enten kan man bruge gamle smykkeæsker, som normalt følger med, når man køber nye smykker, men har man ikke gemt dem, kan man med fordel smutte en tur i Søstrene Grene. De har nemlig en hav af små søde æsker, som er perfekte til at dele smykkerne op i, når man skal rejse. Læg gerne et lille stykke stof, en serviet eller et par vatrondeller i bunden af æskerne, så smykkerne har lidt beskyttelse. Husk i øvrigt at sætte en elastik rundt om æskerne, så de ikke går op. Jeg plejer bare at bruge hårelastikker, da jeg alligevel skal have dem med.

smykkeopbevaring

Den største udfordring, når man rejser med smykker er, at halskæderne altid filtrer sig sammen, hvis de ligger op og ned af hinanden. Derfor har jeg fundet på en løsning, så man undgår kluddermor. Det er super nemt at gå til og kræver blot lidt gavebånd eller lignende, som man binder om kæderne to steder på omkredsen. Derefter plejer jeg at lægge dem ned i en æske eller pose. På den måde filtrer de sig ikke sammen og er nemme at skille ad, når man ankommer.

smykkepungsmykker-pa-rejse

Jeg har også en smykkepung, som jeg flittigt bruger, når jeg rejser. Den har mange små rum og lommer, som er god til at opdele sine smykker i og desuden har den også en speciel plads til ringene. Jeg har set, at der sælges et temmelig stort udvalg af denne slags punge på Ebay – bare søg efter “jewelry roll” eller “jewelry travel bag”. Ellers kan denne pung fra Tangram også sagtens bruges til formålet. Har I andre forslag til smykkeopbevaring, når man skal udenlands, så smid endelig en kommentar nedenfor. :)