Mens jeg er på barsel, har jeg som sagt fået en række seje damer til at dele indlæg her på bloggen. Den første i rækken er min veninde og bloggerkollega, Agurken, og jeg har spurgt hende ind til det med at holde et “destination wedding”, som jeg ved, at mange går og drømmer om. Vi havde selv overvejet at holde vores i Marrakech, da det var byen, hvor Christoffer friede til mig. Det blev bare temmelig uoverskueligt for os og jeg tror, der er mange der har det på samme måde med “destination weddings”. Vi var selv så heldige at være med til Acie og Mads’ bryllup sidste år i oktober, der fandt sted i Toscana i Italien på den mest fortryllende borg. Og jeg siger jer – det var virkelig et drømmebryllup og hun mestrede at planlægge alt ned til mindste detalje helt hjemme fra Danmark. Intet var overladt til tilfældighederne. Jeg har stillet hende nogle spørgsmål i den sammenhæng, som hun har svaret på nedenfor.

I det hele taget har Agurken et rigtig godt øje for detaljer – husk at smut forbi hendes blog HER, hvor I kan se meget mere fra deres bryllup og hvor hun dagligt deler alt fra hverdagsglimt og opskrifter til mode, indretning, rejser og meget mere.

mads-christine-79-of-344

Hvorfor valgte I, at holde et destination wedding?

Hm.. Godt spørgsmål – vi drømte om et bryllup hvor vores gæster kunne overnatte, men et klassisk dansk ‘herregårdsbryllup’ var lidt for stift til dét vi drømte om. Samtidig er rejser en stor del af vores fælles identitet, og langt henad vejen sådan vi er vokset sammen som par. Da først idéen om et destinationbryllup var opstået, var det svært at slippe den igen, og så blev det altså sådan.

mads-christine-262-of-344

Hvorfor så lige Italien og Toscana? 

Vi drømte om godt vejr i starten af oktober – og om afslappede dage med poolparties med vores venner. Om god mad, god vin og en lidt laidback stemning. Vores første rejse sammen gik til Amalfikysten, og Italien virkede derfor som et oplagt valg.

_agv7025avg-79192

Hvorfor blev I viet i Danmark?

Der er flere årsager – den primære årsag, var af hensyn til ældre familiemedlemmer, der ikke ville kunne rejse. Især min mands bedsteforældre – vi ville ikke frarøve dem muligheden for at deltage ved deres ældste barnebarns bryllup. Derudover bor vi med Kastellet i baghaven og går tit rundt om Kastellet på aftentur – det føltes helt rigtigt, at holde selve ceremonien i de smukke historiske rammer. Og samtidig er det noget mindre administrativt tungt at blive viet i Danmark end i Italien (der om bekendt er katolsk)… Og sidst men ikke mindst – jeg fik lov til at købe to kjoler ;)

mads-christine-78-of-344

mads-christine-280-of-344

Hvad gjorde I med planlægningen på så lang afstand?

Var meget strukturerede;) Ej – jeg brugte de store internationale weddingsites (fx StyleMePretty og TheKnot) til at finde både location og lokale vendors. Det fungerede rigtigt godt. Efter indledende mailkontakt tog vi ned og så vores venue ca. et halvt år inden festen, hvor vi også aftalte detaljerne omkring catering, program, indkvartering etc.

Vi besøgte på samme tur en lokal blomsterhandler og snakkede muligheder med hende og derudover havde vi løbende mailkontakt med fotograf og DJ.

bryllup-20-of-24mads-christine-4-of-344

mads-christine-49-of-344

bryllup-9-of-24

Hvad var det bedste ved, at holde et destination wedding?

Det var helt klart, at vi havde tid med vores nærmeste. Bryllupper er sindssygt intense – ikke bare for brudeparret, men også for gæsterne. Vi havde 3 gode dage under sydens sol med alle dem vi holder mest af – der var dovne poolparties, en rehersal dinner, morgenmad og hæng i solen. Vi nåede at kvalitetstid med alle vores gæster, og det var helt magisk. Og så altså – de smukke, smukke rammer og den gode mad.. Det er altså svært at finde tilsvarende i Danmark :)

bryllup-18-of-24 acie-bryllup-italien-11-of-41 bryllup-19-of-24

mads-christine-56-of-344 mads-christine-53-of-344 acie-bryllup-italien-10-of-41

Hvad var det værste ved, at holde et destination wedding?

Altså, det var nok mest en blessing in disguise, men havde vi holdt vores bryllup i Danmark var jeg klart gået mere amok med pynt. Hér måtte jeg begrænse oppyntningen til hvad der kunne være i en enkelt kuffert – tilgengæld var vores smukke venue nærmest pynt nok i sig selv.

christine-mads-34-of-347 mads-christine-344-of-344 mads-christine-132-of-344

Hvad skal man regne med i fht budget, når man holder et destination wedding?

Jeg synes generelt at vi fik en del mere for pengene i Italien end jeg fornemmer at man gør i Danmark – tilgengæld skal man så afvikle en del flere dage, så i sidste ende går det lige op. Jeg fornemmer ihvertfald, at vi – budgetmæssigt – landede ca. samme sted, som man gør, hvis man vælger, at holde et bryllup med overnatning i Danmark (på enten herregård, badehotel el.lign).

mads-christine-281-of-344

Hvad er dit bedste råd til andre, der overvejer at holde et destination wedding?

GØR DET! Det kan godt være, at det virker lidt uoverskueligt og som en lidt skør idé, men vi er så lykkelige over, at vi gjorde det på den måde vi gjorde. Det var de mest magiske dage i vores liv og vores venner snakker stadig om hvor fed en tur det var. Hvornår får man ellers lov til at rejse til sydens sol med alle dem man bedst kan lide?

Billederne i indlægget er taget af ©FunkybirdPhotography