hjemmelavede-skumfiduser

Kort inden min termin var jeg til min søde veninde Anne Mettes babyshower. Alle hendes veninder havde taget noget med til bordet og inspireret af min søde mor, lavede jeg disse fine skumfiduser overtrukket med chokolade, kokos og frysetørret hindbær. Min mor lavede dem nemlig også til mit babyshower – se bare HER. ;) Vi har tyvstjålet opskriften fra søde og dygtige Anne au Chocolat. De smager virkelig forrygende og så er de tilmed super nemme at lave og kræver ikke ret mange ingredienser. Lige som min mor, satte jeg dem også på pinde, så de så lidt mere festlige ud. Her kommer opskriften…

Skumfiduser, ingredienser (ca. 35 styks):
– 10 blade husblas
– 1 dl vand
– 200 g sukker
– ½ tsk vaniljepulver
– Flormelis
– 200-300 gram mørk chokolade
– Kokosmel og frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:
Udblød de 10 blade husblas i koldt vand i ca. 5 minutter. Varm i mellemtiden vand og sukker op til kogepunktet i en gryde og tilsæt vaniljepulver. Lad det koge til sukkersiruppen når op på 110 grader. Tag gryden af varmen, vrid husblas for vand og rør 1 blad husblas ad gangen ud i sukkersiruppen indtil de er smeltet helt. Når sukkermassen når en temperatur på 100 grader, piskes den med en elpisker i 10-12 minutter til den virker luftig og er kølet godt af. Derefter drysses en firkantet form på ca. 20 cm x 20 cm med et jævnt lag flormelis. Hæld til sidst den færdigpiskede hvide sukkermasse over i formen og fordel det i et jævnt lag på ca. 2-2,5 cm tykkelse og drys mere flormelis ovenpå. Lad sukkermassen køle af i ca. 30 minutter, vend den derefter ud på et skærebræt og skær den ud i mindre firkanter. Dyp skumfiduserne i smeltet chokolade og vend dem i kokosmel og frysetørret hindbær. Bon appétit!

babyshower