liberty-hagesmaek

I dag bliver Lily 4,5 måned… Altså, jeg mener – hun er jo lige blevet født? Sådan føles det ihvertfald. Og så alligevel ikke. Der er sket så utrolig meget med hendes udvikling og hun føles nu som en rigtig lille pige med egen personlighed, humor og temperament.

babymad

Amning & grød:
Jeg ammer stadig Lily. Jeg er egentlig lidt stolt over, at mine små gajoler stadig kan producere mad til hende, haha… I en periode var jeg dog bange for, at der simpelthen ikke var mælk nok. Jeg kan til tider stadig være i tivl. Det er nemlig sådan, at Lily ikke giver slip af sig selv, når jeg ammer hende. Hvis hun fik lov, kunne hun blive liggende i flere timer. Jeg tror, hun synes, det er det hyggeligste sted i verden. Så jeg skal stoppe hende og det er hun ikke altid tilfreds med. Derfor kan det være svært at vurdere, om hun er mæt. En sjælden gang supplerer vi med lidt mælkeerstatning, i perioder hvor hun har appetitspring og det fungerer også ganske fint. Vi er i øvrigt begyndt at give hende smagsprøver på majsgrød og det går over al forventning. Hun så dog virkelig sjov ud i hovedet, første gang hun fik det i munden, men nu skovler hun det ind. Vi bruger opskriften HER fra side 14-15 og af og til blander vi det med lidt most banan eller æble.

baby

Vægt & længde:
Lily vejer nu 6,2 kg og er 64 cm lang. Vægtmæssigt er hun lige under gennemsnittet og længdemæssigt lidt over. Da sundhedsplejersken var forbi i sidste uge, kunne hun konkludere, at Lily fint følger sine egne kurver både vægt og længdemæssigt, så mor her var rimelig lettet over, at hun havde taget nok på. ;)

lily-sover

Søvn: 
Lily plejer at vågne en enkelt gang og få mad og så sove videre til omkring kl. 7-8 stykker. De sidste par dage er hun dog vågnet to gange, så jeg tror, hun er inde i et appetitspring. Om dagen sover hun dog ikke særlig meget længere. Enkelte gange tager hun 1-2 timer i streg, men oftest er det små power naps på 30 minutter et par gange om dagen. Derfor er både Christoffer og jeg også meget mere på. Hun har nemlig en alder, hvor hun ikke kan så meget, som hun gerne vil og det kræver, at man underholder hende lidt ekstra. Hun er generelt en meget rolig og nem lille pige og græder virkelig sjældent. Et par aftener her for nylig har vi dog oplevet, at hun har haft svært ved at falde til ro og brokket sig lidt, inden hun skulle sove. Måske er vi inde i et tigerspring. :)

baby-fire-maanedervorea-baby

Lilys udvikling: 
Hver periode har sin charme, men jeg må indrømme, at Lily kun bliver sjovere, for hver dag der går. Hun smiler hele tiden, når man kigger på hende og griner højlydt når man synger eller kilder hende under armene. Hun holder fast i ting, vender og drejer dem. Alt skal ind i munden. Hun ruller fra mave til ryg og vil hellere stå op frem for at ligge. Hun laver mavebøjninger og løfter konstant hovedet fra underlaget, som om hun prøver at rejse sig op. Hun er en sjov lille dame, der næsten altid er i godt humør. Vi går til babysvømning og i denne uge skulle vi dykke for første gang. Jeg rystede næsten af skræk, men Lily tog det i stiv arm. Der sker virkelig noget for tiden med hendes udvikling og det er så sjovt at følge med i.

baby-tallerkenfarverig-bamse

Seneste babykøb:
Som I nok kan se på Lilys værelse, har vi forsøgt at holde farverne rolige. Både hvad angår indretning og legetøj. Jeg måtte dog bøje mig i støvet, for jeg kunne jo godt se, hvor interesseret Lily var i det legetøj, som de andre børn i mødregruppen havde. Farverigt, larmende legetøj med knitrende stof, klokker og jeg skal komme efter dig. Så nu har vi købt en lille søhest og Lily elsker den. :) En anden nyanskaffelse er et spisesæt, nu hvor hun er begyndt at få smagsprøver på grød. Det er lavet af bambus, er super nuttet og koster nærmest ingenting i Søstrene Grene. Blot et lille tip.