Babyshower kage
Jeg ved ikke, hvad der gik af mig, da jeg foreslog at lave kager til min venindes babyshower i søndags, haha… Jeg fik virkelig en opgave for, da jeg ikke har den store erfaring med at bage kager. Hun venter en dreng og jeg ville derfor gerne lave kager i blålige toner. En stor, blå kage kan bare hurtigt blive super kikset, synes jeg. På en eller anden måde er det bare nemmere at lave lyserøde kager. Det er nok også fordi, det er det jeg har gjort mest. :)
Jeg kom frem til at lave kager med hvid top og indfarve marcipan i en helt svag lyseblå farve, så den blev lidt “drenget” i tonerne, men uden at blive for meget. Derudover pyntede jeg dem med hjemmelavede marengs i forskellige blå farver, bær og spiselige blomster fra svigerforældrenes have. Jeg synes faktisk, de endte med at blive ret fine, hvis jeg må være så fri. ;) Og ikke mindst smagte de rigtig lækkert. Det er en form for lagkage med hindbærskum med daim og en top af hyldeblomst/lime mousse.
Den var faktisk OK nem at lave for en nybegynder som mig. Den største udfordring var at få rullet marcipanen ud i en passende størrelse og få båret det over til kagen uden at knække, haha! Det krævede et par forsøg. Jeg snød lidt og købte lagkagebundene færdige, men har man tid og mod på at bage dem selv, kan jeg anbefale Sofie Andresens opskrift HER. Flere af jer har spurgt om opskriften på kagen, så her kommer den… Den er lavet til én kage med en diameter på ca. 22 cm.
Ingredienser, hindbærskum:
4 dl piskefløde
400 gram hindbær
1 blad husblas
1 vaniljestænger
3 daim
3 spsk. sukker
Saften fra 1 citron
Ingredienser, hyldeblomst/lime mousse:
3 blade husblas
2 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 lime, saften
1 dl creme fraiche, 18 %
2 dl piskefløde
Pynt:
Friske bær til pynt
3 æggehvider og sukker til marengstoppe
Overtræksmarcipan:
400 gram marcipan (jeg købte en ekstra hvid marcipan i Føtex fra Odense Marcipan, som jeg blot farvede med et par dråber blå frugtfarve – alternativt kan man selv farve den med både hvid og blå farve og lidt glukosesirup).
Fremgangsmåde, hindbærskum:
Hæld hindbær og sukker i en gryde og kog det ind til det får en puré-lignende masse – der må ikke være for meget væde tilbage, da der gør skummet for vådt. Mens puréen koger lægges husblas i en skål med koldt vand. Riv citronskal fint og pres citronsaften – kom begge dele ned i puréen. Tag gryden af blusset, kram vandet fra husblassen og læg den opblødte husblas i gryden med den varme hindbærbærpuré. Rør rundt indtil husblassen er smeltet. Stil skålen med hindbærpuré i køleskabet indtil puréen er helt afkølet. Pisk fløden til en let skum og vend den afkølede hindbærbærpuré i. Hak daim i grove stykker og vend det i massen.
Fremgangsmåde, hyldeblomst/lime mousse:
Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min. Varm hyldeblomstsaften op sammen med limesaften og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag det af varmen, rør den udblødte husblas i gryden og lad det køle lidt af. Rør dernæst creme fraiche sammen med hyldeblomstlagen. Pisk fløden til en let pisket flødeskum og vend den forsigtigt sammen med hyldeblomstlagen.
Fremgangsmåde, kagen skal samles:
Gør en springform på 22 cm klar – jeg lagde et stykke bagepapir i bunden og kageplast op ad siderne. Nu skal kagen samles: læg først en lagkagebund nederst. Dernæst smøres et generøst lag af hindbærskum, dernæst lægges endnu en lagkagebund på og endnu et lag hindbærskum for til sidst at lukke kagen med den tredje og sidste lagkagebund. Til allersidst hældes hyldeblomst/lime moussen over kagen og den sættes i køleskabet, til moussen har sat sig. Dernæst tages kagen ud af springformen og pyntes med marcipan. Jeg rullede først marcipanen ud med en almindelig kagerulle og til sidst fik den et rul med en mønstret kagerulle, som jeg har købt på Etsy HER. Toppen kan man jo pynte, som man lyster. Jeg lagde brombær, blåbær, hjemmelavede marengs i forskellige blålige nuancer og spiselige blomster fra haven. Kun fantasien sætter grænser. :)
39 comments
Mmm, de ser sindssygt gode ud! En gang hvor jeg skal holde noget herhjemme, hvor kage godt kunne stå på menuen, må jeg helt sikkert have denne opskrift i baghovedet.
<3 Dejligt at høre. :) Tak.
Lækkert 😊😍👌🏻 Hvor køber man mon gode lagkagebunde?
Jeg kunne ikke finde økologiske færdiglavede bunde, så jeg endte med at købe dem i Irma.
Dear Christina, you are very inspirational. The cake is magical. A friend had to be happy. A beautiful day for the whole family Monika
Thank you so much, Monika. <3
This is amazing!! Congrats
xx
https://closettostreet.com
Thanks :)
Det er altså synd du ikke blogger mere, du forsvinder mere og mere ud. Jeg kan nøjes med kun at klikke forbi en gang om ugen så lidt aktivitet er der.
Du har helt ret og det er godt, at du siger det. Jeg er også selv ked af, at det er blevet til så få indlæg på det seneste. Stay tuned – jeg er ved at rette op på det. ;)
Imponerende kager! Dem kan du godt være stolte af! Hvor købte du færdige lagkagebunde af god kvalitet? :)
Noget helt andet: Kan det passe ud “skylder” (forstå mig ret ;)) en anmeldelse af dit lille Canon Powershot G7 X Mark II? Jeg er på udkig efter et kamera, der er bedre end det i min iPhone 7, men som samtidigt er lille nok til, at man rent faktisk får det med sig. Ift. kvalitet skal det mere specifikt kunne tage billeder i høj nok opløsning til, at de kan forstøres til plakat-størrelse. Mon dit lille Canon-kamera kan det? :) Hører gerne om alle pros and cons om modellen.
God søndag aften til jer
/M
Tak. :) Købte dem i Irma. Ville gerne have haft økologiske, men kunne jeg ikke finde.
Jo, har vist aldrig givet en anmeldelse. Det er super godt, synes jeg. Jeg bruger det hovedsagligt til at filme med, men det tager også rigtig fine billeder. :) Mht. opløsningen må jeg være dig svar skyldig. :)
Smukke kager!
Tak <3
Hvilket kamera og objektiv bruger du? Dine billeder er så fine :)
Canon 5D MarkIII og et 35mm 1:1.4 objektiv – også Canon. :) Er vildt glad for begge dele.
Super fin kage – og nogen gang skal man virkeligt bare unde sig selv at købe bundene – det glemmer jeg altid og så er det pludseligt et stort projekt at lave kager!
Haha præcis… Det gør det lidt nemmere. :) Og tak. <3
Hej kage ser lækker ud. Jeg vil lave en dag til min gf. god opskrift!
Dejligt at høre. Tak. :-)
Havde gemt linket til kagen i tilfælde af vi nogensinde fik taget os sammen til at invitere til fødselsdag, for den er bare SÅÅÅ fin!
Ved du om den kan stå i køleskabet natten over (nogen lagkager har bedst af det) eller er det sådan en der kun kan stå et par timer på køl inden servering?
Jeg vil også gerne høre hvilke bunde du brugte, da jeg er bange for at en alm vaniliebund måske blit for sød
Glæder mig så meget til at gå igang 😄
Hej.
Jeg har gjort præcis det samme som dig, og sagt ja til at lave kage til min venindes babyshower. Jeg er ikke selv den store ørn til at bage, men tænker jeg vil prøve at springe ud i den her kage! Tak for indspiration 👏🏻
Så fin en kage! Jeg prøver at hoppe ud i det! Hvor stor er de daim du putter i?
Det er hakket groft. :)
fede kager!
Da du brugt din rulle med mønster, hvordan undgik du at marcipanen sad fast på rulle ?
Brugte flormelis som kunne børstes af bagefter.
Ahhhh tak, Har prøvet at lave træstammer og bruge rullen, Kom madfilm over, men det var svært at få mønstret frem syntes jeg. Tak for svar og fedt at følge dig :)
Uh, lyder ellers SÅ fint med mønster på træstammer. :) Kan anbefale at bruge en (ren) pensel til at børste det af med.
Tak for de søde ord.
Hej. Jeg har kigget på din kage opskrift og den ser hamrende lækker ud og skal prøves. Vil bare spørge, kan jeg erstatte hyldeblomst med noget andet? Og hvis jeg kan , hvad kan du anbefale?
Hej Christina!
Hvordan transporterede du kagerne? De ser super godt ud, skal nemlig også bage til et babyshower 🙈
Hej Christina
Hvor mange stykker/personer er der cirka til i 1 kage?
Wow! Hvis man ikke kan lide daim, tror du så at Oreo vil fungere med hindbærskum?
Uh, det lyder også lækkert. :)
Hej Christina
Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave kagen ? Og hvor mange personer lækker den til ? Den ser mega lækker ud
Mvh Conny Jørgensen Markvænget .
Hej Christina
Kan jeg bruge frosne hindbær til hildbærskum.
Mvh Conny Jørgensen Markvænget
De skal koges op først for at undgå bakterier. :)
Kan du huske hvor mange personer der ca. kan spise af 1 kage?