gulerodskagegulerodskage-opskrift

En af mine absolutte yndlingskager er gulerodskage. Og ikke én hvilken som helst gulerodskage, men lige netop denne version, som min søde veninde Birgitte ofte disker op med, når vi er hjemme hos hende. Den er cremet, luftig og smager intet mindre end fantastisk. Jeg har lokket opskriften ud af hende – læs med nedenfor…

Ingredienser kagebund:
– 300 gram brun faring
– 2 dl. olie
– 4 æg
– 275 gram hvedemel
– 1,5 tsk bagepulver
– 0,5 tsk salt
– 1 tsk natron
– 2 tsk stødt kanel
– 375 gram gulerødder

Ingredienser ostecreme:
– 220 gram flødeost (naturel)
– 120 gram blødt smør
– 180 gram flormelis
– 2 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde:
Tag smørret til ostecremen ud af køleskabet som det første, så det kan nå at blive blødt og tænd ovnen på 185 grader. Rør farin og olie sammen i en skål og pisk æggene i et af gangen. Derefter tilsættes de resterede ingredienser i massen og det hele røres sammen med revet gulerod. Kagemassen hældes i en springform eller bradepande og bages ved 185 grader i ca. 45 minutter. Mens kagen bages røres flødeost, smør, flormelis og vanillesukker sammen til en lækker ostecreme. For at undgå at cremen løber, er det vigtigt, at kagen er kølet helt af, inden cremen fordeles over kagen. Den sættes derefter i køleskabet i 30 minutter, så cremen kan få lov at sætte sig og stive. Bon appétit.

blog, københavn, high-street

One of my favorite cakes is carrot cake. And not just any carrot cake, but this particular version, as my sweet girlfriend Birgitte often serves when we’re at her place. It is creamy, airy and tastes nothing but fantastic. I have convinced her to give me the recipe – here it goes…

Ingredients for the cake:
– 300 grams of brown faring
– 2 dl. oil
– 4 eggs
– 275 grams of wheat flour
– 1.5 teaspoons baking powder
– 0.5 tsp salt
– 1 teaspoon baking soda
– 2 teaspoons ground cinnamon
– 375 grams of carrots

Ingredients for the cheese cream:
– 220 grams of cream cheese (naturel)
– 120 grams of soft butter
– 180 grams of icing sugar
– 2 teaspoons of vanilla sugar

Procedure:
Take the butter for the cream out of the refrigerator as the first thing, so it has time to soften and turn the oven at 185 degrees. Stir brown sugar and oil together in a bowl and whisk in the eggs one at a time. Then add the remaining ingredients in the mass and the whole is stirred together with grated carrot. Pour the cake mixture into a springform tin or baking pan and bake at 185 degrees for about 45 minutes. While the cake is baked stir cream cheese, butter, icing sugar and vanilla sugar together for a delicious cheese cream. To avoid that the cream melts, it is important that the cake is completely cooled down, before the cream is distributed over the cake. Then put it in the fridge for 30 minutes to make the cream become rigid. Bon appétit.