Opskrift: indisk dahl (vegansk)
Mange af jer takkede ja til flere veganske retter her på bloggen og hvad I ønsker, skal I få. :) Om man spiser vegansk eller ej, så tror jeg, at dette er en grydet, som de fleste vil kunne lide. Den er indisk-inspireret med rød karry, linser og masser af grøntsager. Den er fyldig, lækker og jeg synes slet ikke, at man mangler den fyldige umami-smag, som kød ellers kan give. Jeg lavede dobbeltportion, da jeg lavede den sidst og så frøs jeg halvdelen ned. Det giver noget mere tid i hverdagen, når man ikke skal lave mad hver eneste dag. :) Her kommer opskriften…
Ingredienser, gryderet (3-4 personer):
1-2 fed hvidløg, presset
1 rødløg, finthakket
1/2 squash i tern
1 aubergine
1/2 hokkaido græskar i tern
1/2 porre, fintsnittet
1 spks rød karrypasta
600 gram hakkede tomater (jeg bruger friske, som jeg selv hakker, men dåsetomater kan også bruges)
1 dåse kokosmælk
2-3 dl vand
3 dl røde linser
Olivenolie til stegning
1 tsk stødt spidskommen
Chiliflager, salt og peber efter smag og behag
2-3 spsk ketchup (I know – det lyder tosset, men det giver en fyldig smag til retten. – Et husmortrick, som min mor har lært mig)
Frisk koriander til topping
Fremgangsmåde, gryderet:
– Svits løg, hvidløg og porre i lidt olivenolie i en stor gryde til det er gyldent.
– Kom chili, karrypasta og spidskommen i gryden og svits det i et øjeblik.
– Nu kommes kokosmælk, ketchup, tomater og vand i gryden og koges op.
– Tilsæt derefter linser, grøntsager (squash, aubergine & græskar) og lad det simre i ca. 30 minutter til linserne er møre. Smag til med salt og peber og server det med lidt frisk koriander, agurkedip på toppen og nybagt brød. Bon appétit.
Ingredienser, agurkedip:
1/2 agurk
2 dl Aplro naturel “yoghurt”
1/2 tsk stødt spidskommen
Salt & peber efter smag og behag
Fremgangsmåde, agurkedip:
Riv agurken på et rivejern og bland den sammen med de øvrige ingredienser. Sæt den på køl til den skal bruges, da den serveres kold.
9 comments
Hej😊
Er lidt nysgerrig med hensyn til jeres veganske spisevaner? Spiser i aldrig kød mere, og hvad med Lily?
Supplere i op med vitaminer, tænker især på kalcium😊
Hej Nadia,
Vi spiser aldrig kød længere herhjemme. Når vi er gæster hos andre, spiser vi, hvad der bliver serveret, men herhjemme lever vi næsten 100% vegansk. :) Lily på samme måde. Hun får, hvad de andre spiser i vuggestuen, men 90% af det de får, er vegetarisk (tror det er et spørgsmål om budget, men det er vi bare glade for). Vi supplerer med B12 tilskud alle tre og spiser meget varieret. Kan anbefale dig at se dokumentarerne “Forks over Knives” og “Food choices”. Det kan næsten ikke undgå at rykke på ens spisevaner eller ihvertfald sætte nogen tanker igang.
Har godt hørt om de dokumentarer😅🙈 Tør ikke se dem, er sååå glad for tatar🤭🤷🏼♀️
Men tusind tak for svar, det er ret inspirende selvom man ikke har tænkt at gå hele vejen😊
:P Det sætter ihvertfald nogen tanker igang. Vi er heller ikke 100% – når vi er gæster hos andre, spiser vi, hvad der bliver serveret. Men herhjemme prøver vi så vidt muligt at spise 100% vegansk. Nogen gange ryger der altså en af Nettos ØGO frysepizza med hjem, his det skal gå stærkt, men ellers forsøger vi. :)
Hej, mange tak for opskriften! Synes jeg mangler lidt inspiration til at komme ordentligt i gang med både det vegetariske og veganske, så det er dejligt med dine opskrifter. Må jeg høre, hvor dit fine bestik er fra?
Dejligt at høre. :) Det er fra Broste.
Hej Christina
Jeg er også inspireret af hele den grønne bølge på madfronten. Men jeg synes det tit virker lidt uoverskueligt at gå all inn – så skal man snitte og hakke grøntsager i en uendelighed i stedet for lige at smide en skive ost på en skive brød. Vil du dele nogle tips til den mere praktiske side af det veganske/vegetariske liv? Og opskrifter til de dage hvor det bare skal gå stærkt :)
Dejligt med noget inspiration fra den veganske verden. Endelig mange flere af dem !!!!! 😃
Så lækker en ret 😃
Godt at høre. :) Der skal nok komme mere.