vegansk-dahlvegansk-gryderet

Mange af jer takkede ja til flere veganske retter her på bloggen og hvad I ønsker, skal I få. :) Om man spiser vegansk eller ej, så tror jeg, at dette er en grydet, som de fleste vil kunne lide. Den er indisk-inspireret med rød karry, linser og masser af grøntsager. Den er fyldig, lækker og jeg synes slet ikke, at man mangler den fyldige umami-smag, som kød ellers kan give. Jeg lavede dobbeltportion, da jeg lavede den sidst og så frøs jeg halvdelen ned. Det giver noget mere tid i hverdagen, når man ikke skal lave mad hver eneste dag. :) Her kommer opskriften…

Ingredienser, gryderet (3-4 personer):
1-2 fed hvidløg, presset
1 rødløg, finthakket
1/2 squash i tern
1 aubergine
1/2 hokkaido græskar i tern
1/2 porre, fintsnittet
1 spks rød karrypasta
600 gram hakkede tomater (jeg bruger friske, som jeg selv hakker, men dåsetomater kan også bruges)
1 dåse kokosmælk
2-3 dl vand
3 dl røde linser
Olivenolie til stegning
1 tsk stødt spidskommen
Chiliflager, salt og peber efter smag og behag
2-3 spsk ketchup (I know – det lyder tosset, men det giver en fyldig smag til retten. – Et husmortrick, som min mor har lært mig)
Frisk koriander til topping

Fremgangsmåde, gryderet:
– Svits løg, hvidløg og porre i lidt olivenolie i en stor gryde til det er gyldent.
– Kom chili, karrypasta og spidskommen i gryden og svits det i et øjeblik.
– Nu kommes kokosmælk, ketchup, tomater og vand i gryden og koges op.
– Tilsæt derefter linser, grøntsager (squash, aubergine & græskar) og lad det simre i ca. 30 minutter til linserne er møre. Smag til med salt og peber og server det med lidt frisk koriander, agurkedip på toppen og nybagt brød. Bon appétit.

Ingredienser, agurkedip:
1/2 agurk
2 dl Aplro naturel “yoghurt”
1/2 tsk stødt spidskommen
Salt & peber efter smag og behag

Fremgangsmåde, agurkedip:
Riv agurken på et rivejern og bland den sammen med de øvrige ingredienser. Sæt den på køl til den skal bruges, da den serveres kold.