Opskrift: rødbedehummus
Er det ikke en utrolig flot farve? Forleden lavede jeg rødbedehummus for første gang og det bliver bestemt ikke sidste… Nøj, hvor smagte det lækkert. Og så pynter det i øvrigt på enhver tallerken. :) Jeg lavede en dobbeltportion og har brugt det på alt fra knækbrød og fladbrød til rugbrødsmadder med avocado.
Ingredienser:
1 rødbede (mellemstor ca. 200 g)
1 dåse kikærter
1 spsk tahin
1 spsk olivenolie
Saften fra 1/2 citron
1 fed hvidløg
1/2 tsk knust spidskommen
Salt og peber efter smag og behag
Fremgangsmåde:
– Kog rødbeden uskrællet i en gryde i 20-25 minutter (kog gerne flere af gangen – så har du ekstra klar i køleskabet til salater, biksemad, smoothies, osv.)
– Hæld derefter vandet fra og køl dem ned med koldt vand. Derefter kan rødbederne nærmest smuttes som mandler, så skrællen falder af.
– Hak rødbeden du skal bruge i tern.
– Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem over med vand fra hanen.
– Tilføj alle ingredienser i en stor skål og blend det hele med en stavblender. Tilføj gerne lidt vand, hvis du vil have en lettere konsistens og smag til med salt og peber.
– Tilføj gerne lidt kerner og grønt på toppen. Jeg brugte nigella- og sesamfrø og lidt frisk koriander. Bon appétit.
8 comments
Mums den må prøves snart! Har du en god opskrift på sundt og sprødt knækbrød?
Kunne du i øvrigt have lyst til snarest at lave et indlæg om julefrokost outfit? Jeg skal til én den 2/11, og er i vildrede, hvad jeg skal hoppe i 🤭 hihi
Stay tuned. :) Den kommer inden længe.
Og god idé til et indlæg med julefrokost outfits. Det er skrevet bag øret. :)
yummy! looks so good
xx
https://closettostreet.com
Thanks. :) You should try it out.
Christina, jeg mener at kunne huske, at jeg har set I havde en smart indeklimamåler-dims, som var koblet op til jeres iPhones – er det rigtig husket? Og hvad var det for én? Det er jo en super idé at have sådan én stående!
Og så ser rødbedehummus’en super lækker ud :)
Hej Nanna,
Det er en Netatmo Healthy Home Coach. :)
Tak. <3
Kommer rødbedesmagen meget igennem? Jeg har altid synes det smager lidt jord-agtigt, men bliver jo nødt til at prøve opskriften når det bliver så flot <3
Nej, det synes jeg ikke. Den smager rigtig lækkert – du er nødt til at prøve, så må du selv vurdere. :P