20ugers-scanning

Vi har netop været til 20-ugers scanning i dag. Den såkaldte “misdannelsesscanning” hvor man tjekker, at alt er, som det skal være. Jeg var egentlig ikke særlig nervøs, da alting indtil nu har set rigtigt ud til alle de tre scanninger, vi har været til. Det eneste jeg har været urolig for var, om babys overlæbe nu var vokset rigtig sammen. Der er nemlig nogle tilfælde af læbe/ganespalte i min familie.

Jeg lægger mig op på briksen og jordemoderen begynder at scanne. Først hovedet, så ansigtet, hjertet, ben, arme, mave, knogler, nyrer… Alt bliver tjekket og det er lige præcis, som det skal være. Vi får endda et lille glimt af et 3d billede af ansigtet og baby ser noget så fin ud.

Jordemoderen går tilbage til maven og scanner tarmene: “Har du været syg under din graviditet?“. Jeg havde en slem omgang roskildesyge der varede flere dage tilbage i november, men ellers ikke hvad jeg ved af… Hun scanner videre… “Det er fordi, at babys tarme lyser op og det skal undersøges nærmere“, siger hun. “Lyser op – hvad skal det betyde?“… Nogen gange kan tarmene åbenbart lyse op, hvis moderen har haft en virus under graviditeten, som så kan ses på babys tarme. Det er umiddelbart ikke farligt, men de kan også lyse op, hvis der er noget galt med tarmene… Det kan i sjældne tilfælde f.eks. være tegn på den alvorlige sygdom cystisk fibrose.

Christoffer og jeg stiller en masse spørgsmål som: “Hvad er risikoen for…?” og “Hvor ofte oplever I det?” osv. Tankerne begynder at køre rundt og jeg får helt en klump i halsen. Det er åbenbart noget, som de oplever temmelig tit på scanningsafdelingen og oftest betyder det ikke noget, men alligevel gør det mig lidt bange… Jeg har fået taget nye blodprøver og først d. 31. skal jeg scannes igen, hvor de sammenligner med blodprøvesvarene. Pyha, det er længe at gå og vente og være bekymret. Jeg kan mærke, at det har slået mig lidt ud af kurs… Jeg håber sådan, at vores lille “blop” har det godt derinde i maven. ♥