Opskrift: fastelavnsboller
Fastelavn nærmer sig med hastige skridt og for første gang i mange år, glæder jeg mig virkelig meget… Lily skal nemlig til fastelavnsfest i vuggestuen og klædes ud i det mest nuttede lille kostume, fra da jeg selv var lille. Min mor har selv syet det, gemt det i alle årene og netop repareret det, så det er klar til i år. Håber også Lily synes, det er en god idé, at hun skal være mariehøne, haha…
Det er også på tide, at få gang i bageriet derhjemme. Det er jo fastelavnsæson. Glem alt om teboller, chokoladeboller, juleboller… Fastelavnsboller er i min verden den vigtigste bolle på hele året. ;) Både sidste og forrige år brugte jeg samme opskrift – det er bare en sikker vinder hver gang, så jeg tillader mig at poste den igen. De er luftige, tilpas klistrede og mega nemme at lave. Her kommer opskriften…
Ingredienser dej, 12 styks:
25 g. gær
1 æg
1,25 dl. mælk
150 g. halvkoldt smør
1 spsk. sukker
ca. 400 g. mel
Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl. mælk
Korn af 1 stang vanille
Pynt:
1 æg til pensling af bollerne inden bagning
Glasur: flormelis, vand og kakao
Chokoladeknapper
Frysetørret hindbær
Fremgangsmåde:
– Bland mel og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør og ælt det med hænderne til en ensformig smuldret masse.
Lun derefter mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
– Hæld indholdet fra gryden over i de tørre ingredienser og rør og ælt det sammen. Lad det hæve i en skål i ca. en halv time.
– Mens dejen hæver laves cremen. Kom alle ingredienser i en gryde (inklusiv den tomme vanillestang, så den kan give smag) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middelhøj varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Derefter hældes det i en skål, så det kan køle af.
– Efter hævning deles dejen i 12 stykker. Rul stykkerne ud og læg ca. 2 tsk. creme på hvert stykke.
– Fold stykkerne sammen, så cremen ikke kan løbe ud, læg dem på en bageplade med lukningen nedad og lad dem hæve en halv time.
– Inden bagning pensles de med æg og bages i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader varmluft i ca. 15 min.
– Lad dem køle helt af på en rist og smør dem efterfølgende med glasur og pynt dem med chokoladeknapper eller frysetørret hindbær. Bon appétit.
10 comments
Jeg er selv ved at strikke den fine sorbet cardigan til min datter. Men har læst at de små fibre/hår går i børns luftveje. Har du hørt om det? 🤔 Synes Lily at den kradser? 😊
Det har jeg ikke hørt om. Kan ikke se, hvorfor det skulle være mere på lige netop denne type garn end så meget andet. Den er SÅ blød og kradser ikke.
love this
xx
http://closettostreet.com
Hej Christina
Nu har jeg efterhånden fulgt med længe og er generelt ret så vild med din blog og instagram, du gør det virkelig godt og jeg elsker din foto stil! En ting jeg dog bliver lidt ked af, er at du ikke altid husker at markere på instagram når et billede indeholder noget som er sponsoreret. Nu har jeg ved et tilfælde set din seneste youtube video med dit første haul (som i øvrigt var en virkelig fin video!) og ved derfor at nogle af de outfits du har på på dine instagram billeder er sponsorerede, men det står ingen steder på billederne. Det ødelægger virkelig meget for mig mht troværdighed når bloggere og instagrammere ikke markerer deres indhold som sponsoreret og jeg synes det er virkelig synd at du åbenbart nu er en af dem. Det står jo faktisk i markedsføringsloven at det skal markeres og det er jo ikke alle der følger med på både blog, youtube og insta,og jeg er sikker på at du kender reglerne, men alt der indeholder noget spons skal gøres tydeligt for læserne/følgerne og det skal jo egentligt markeres alle steder.
Jeg ved ikke om jeg er den eneste der har det sådan, det er jeg nok ikke, men det er sådan en ting der gør at jeg kunne finde på at stoppe med at følge med, for jeg synes egentlig lidt at det er at føre sine følgere bag lyset, desværre.
Kære Louise,
Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at jeg går meget op i altid at være synlig med, hvad der er reklame og hvad der ikke er.
Opslagene på Instagram er ikke sposorerede. Chiquelle har kun betalt for videoen og det har aldrig været meningen, at jeg skulle vise tøjet på Instagram. Derfor er opslagene ikke markeret med “reklame”, da der ikke er tale om reklame, men fordi jeg faktisk bare har haft tøjet på efterfølgende, fordi jeg er blevet glad for det. Jeg må være ærlig at indrømme, at jeg har været i tvivl om reglerne, når jeg nu viser tøjet efter endt kampagne, selvom der ikke er indgået aftale, så for en sikkerheds skyld, har jeg nu tilføjet, at tøjet er en gave på mine opslag, så folk som dig ikke bliver i tvivl om hvorvidt det er sponsoreret eller ej.
Så vidt jeg har forstået det som forbrugerombudsmanden skriver det, så skal man tydeligt skrive det hver gang man viser noget frem som man ikke selv har betalt for, også selvom det ikke er en del af den oprindelige aftale med firmaet :) Det er i hvert fald det jeg gør, bare for at være på den sikre side. Jeg kan forstå på nogle af de udenlandske influencers jeg følger at de faktisk også skal skrive reklame hvis de viser noget frem de selv har betalt hvis de tidligere har samarbejdet med brandet, fordi de så “har en interesse i brandet”, hvilket efter min mening er at strække den lidt vildt og jeg ved ikke om de samme regler gør sig gældende i DK. Men det kan nok godt betale sig at sætte sig helt ind i det, så man ikke ender med en kæmpe bøde 😅
Jeg synes, jeg har sat mig godt ind i det og læser op på det jævnligt. Der er bare mange gråzoner, som gør det svært at vide, om man gør alt rigtigt. Jeg er altid tydelig med, hvad der er reklame og hvad der ikke er. Jeg synes bare, det er svært, når man har afsluttet en kampagne som her og ikke har fået betaling for at vise tøjet på Instagram og det aldrig har været på tale, at der skulle laves andet end en video, men jeg blot viser det, fordi jeg går i det her efterfølgende, om det så stadig skal markeres som “reklame”, når det nu ikke er… Det er jo også misvisende. Så nu har jeg som sagt tilføjet, at tøjet er gave. Der skal ikke herske tvivl ihvertfald.
Skal cremen laves med hele æg eller er det kun æggeblommer?
Fastelavnsbollerne ser rigtig gode ud – tror jeg vil prøve at bage dem i weekenden :-) Rigtig god weekend!
Hele æg. :)
God weekend til dig også.
Mange tak for dit svar :-)