Som I måske så på min Instagram story, bagte jeg en hel kyllingefamilie i går aftes. Det er en gammel tebolle-opskrift, som jeg har fået af min storebror og det er den bedste, jeg overhovedet kender. “Bamseboller”, kalder han dem. :) De er lækre, bløde og har en mild smag af kardemomme, mums! Til Lilys 2-års fødselsdag bagte vi dem som bamsehoveder med chokolademund og øjne og delte dem ud i vuggestuen til stor begejstring. I går blev de udformet som kyllinger – vi må jo påskehygge, hvor vi kan, ikke sandt?

Det var lidt en udfordring at få hovederne til at sidde fast og den første bageplade blev ærlig talt lidt “trætte” – nogen tabte endda hovederne, haha… Jeg fandt ud af, at jeg bare skulle placere hovederne lidt længere tilbage og det endte med, at de blev ret nuttede, hvis jeg selv må have lov at sige det. Så udtryksfulde og betuttede. :) En læser tippede mig om, at man også kan sætte dem i køleskabet inden bagning – så skulle de holde formen bedre, men jeg har endnu ikke selv prøvet. Her kommer opskriften:

Ingredienser boller (ca. 20 små kyllinger):
2,5 dl mælk (både original og plantemælk kan bruges)
50 gram gær
50 gram sukker
75 gram smør
1 æg
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
500 gram hvedemel

Pynt:
1 æg
Pinjekerner
Rosiner

Fremgangsmåde:
Varm mælken op i en gryde til den er lun og pisk gæren ud i mælken – derefter tilsættes sukker, smør, æg, salt og kardemomme. Til sidst tilføjes melet lidt efter lidt og dejen æltes i ca. 5 minutter. Lad den hæve på køkkenbordet i 45-60 minutter. Når dejen er hævet, formes bollerne. Hvis man vil lave kyllinger som mig, skal man bruge omkring 30 gram dej til kroppen og 6 gram dej til hovedet. Form kroppen som en lille pølse, læg den på bagepladen, lav en lille fordybning tæt på midten og pres forsigtigt det lille kugleformede hoved fast. Lad kyllingerne hæve i 15 minutter, før rosiner og pinjekerne presses fast som øjne og næb. Til sidst pensles bollerne med 1 sammenpisket æg og 2 spsk vand og bages i ovnen i ca. 9-10 minutter ved 200 grader. Bon appétit.

Hello cutie ❤

Så mange ansigtsudtryk , hihi…