gravid-uge-36

Gravid uge 36+0 (37. uge) – der er nu 28 dage til termin…

Tiden flyver virkelig afsted i øjeblikket, synes jeg. Der er nu under en måned til termin. Altså, wow… Jeg synes ikke, at det gik SÅ stærkt med Lily. Sådan er det nok typisk anden gang, når man også har en snart 2-årig at holde styr på. :) Jeg glæder mig helt vildt til at møde det lille nye familiemedlem og lære ham at kende. Det føles så uvirkeligt, at vi snart er en familie på fire. Uvirkeligt og fantastisk.

Baby er ifølge min app nu så stor som en… Ananas! Han skulle veje ca. 2,7 kilo og være 46 cm lang. Jeg har dog aldrig set en ananas på næsten tre kilo, haha… Jeg er spændt på, hvad stor han ender med at blive. Til sidste jordemoderbesøg, skønnede hun ham til at være meget gennemsnitlig og fortalte, at gennemsnittet er 3500-3700 gram, hvor drenge ofte ligger i den højeste ende. Nu må vi se. Lily var 3300 gram og 51 cm. :)

At blive mor til to: Jeg glæder mig virkelig meget til at blive mor igen. Tænk, at jeg snart er mor til to?! Jeg er så taknemmelig og føler mig utrolig heldig. Jeg havde mange skrupler i starten af min graviditet omkring det at få endnu et barn… Jeg havde lidt dårlig samvittighed over for Lily, for hvordan skulle vi kunne give hende lige så meget opmærksomhed? Og hvordan skulle man kunne elske nummer to lige så meget som nummer et? Det er som om, at jeg har fundet lidt mere ro i alle bekymringerne nu. Vi må jo tage tingene, som de kommer og sørge for at give Lily nok opmærksomhed. Min mor har altid sagt, at hjertet bare udvider sig – det kan rumme uanede mængder kærlighed. Det begynder jeg at forstå nu, hvor terminen nærmer sig… ♥

Indkøb til baby: Vi har efterhånden fået styr på det meste til lillebror. Vi har købt lidt tøj, sutter, babydyne, bittesmå bleer (har helt glemt, hvor små de er) og har desuden anskaffet os en søskendevogn. Alt andet har vi fra Lily og hvad vi kommer til at mangle, køber vi, hvis behovet opstår. I virkeligheden behøver de jo ikke ret meget lige i starten. :)

Tanker om fødslen: Da jeg var gravid med Lily, var jeg overhovedet ikke nervøs for at skulle føde. Jeg glædede mig faktisk til selve oplevelsen. Denne gang ved jeg ligesom, hvad det indebærer, så engang imellem kan jeg godt tage mig selv i at tænke “shit”, haha… For det gør virkelig nas, det gør det bare, men jeg er nu heller ikke nervøs for det denne gang – jeg håber bare, at det går lidt hurtigere end de 24 timer, som det tog med Lily. Mest af alt håber jeg selvfølgelig, at alt går godt. Det er samtidig en vild og fantastisk oplevelse, som man bare oplever så få gange i livet og man føler sig simpelthen som den sejeste power woman bagefter. Gevinsten er helt og aldeles alt værd. :)

Krop og vægtøgning: Jeg har taget omkring 14 kilo på nu. Det er et par kilo mere, end da jeg var gravid med Lily, men jeg vejer faktisk det samme på nuværende tidspunkt i graviditeten, som da jeg var gravid første gang. Mit udgangspunkt var bare lavere fra starten. Det er lidt pudsigt, hvordan min krop har reageret forskelligt på mine to graviditeter… Jeg skal ikke kunne sige, om det har noget med de to køn at gøre, men første gang fik jeg en meget tydelig streg over maven, som gik helt op over navlen. Linea negra kaldes den… Denne gang har jeg ikke fået nogen. Sidste gang kunne jeg heller ikke passe mine fingerringe og det er intet problem denne gang. I begge mine graviditeter har jeg dog fået nogle virkelig irriterende røde knopper på armene. Det er svært at se på billedet her, men de er faktisk ret tydelige. Håber de forsvinder igen hurtigt efter fødslen. :)