Nu nærmer påsken sig og selvom alle sociale sammenkomster er aflyst, kan man jo godt påskehygge lidt derhjemme. Lily og jeg har taget forskud på glæderne og lavet tre fine påskeharer til karse. De er ganske simple at lave og kræver ikke mange redskaber – blot karton/papir, en tusch, en tom dåse, vat, karsefrø, en saks, lim, klisterbånd og en hobbykniv. :)

Find en tom dåse og skær den over i en passende højde. Karse skal vandes ofte og dåser er jo vandtætte, så jeg synes, det fungerer ret godt – de har nemlig også en fin diameter til netop dette projekt. Så kan den selvfølgelig ikke afleveres til pantsystemet og genbruges, men man kan jo sige, at den genbruges på en anden måde her. :)

Den korte side på et A4 papir passer lige præcis rundt omkring en dåse, så klip papiret i en passende højde og dertil ører. Klip gerne kinder og det inderste af ørerne i en anden farve karton/papir. Tegn til sidst et lille ansigt med en sort tusch eller kuglepen. Jeg bøjede bare kartonen rundt om dåsen og klisterede det sammen med to stykker tape. Ørerne klistrede jeg til sidst fast bagpå med klisterbånd.

Så er det tid til at putte vat i og så karse. Jeg fik sået dem lige tæt nok, så nogle har svært ved at vokse op. Et lille trick til at speede processen op er at placere karsen i mørke i de første 1-2 dage, da spirene vil søge efter lyset og derfor vokse hurtigere op. Når de tages ud af mørket (f.eks. et skab), vil de være næsten gule, fordi de ikke har fået lys, men så snart de kommer i vindueskarmen, skifter de farve i løbet af en dags tid.

Et voilá. Efter fem dage var der karse. :)

Nutti, ikke? :) Håber I kan lade jer inspirere til et lille påske DIY-projekt.