{ Kommer sådan til at savne denne udsigt fra vores lejlighed }

Flere af jer har spurgt ind til, hvor vi nu er endt med at købe hus… Som I jo ved, har vi ledt efter boliger helt fra Østerbro til Espergærde. Vi har budt på tre i Hørsholm/Rungsted og to i Gentofte Kommune, kigget seriøst på tre byggegrunde i Holte, et fint lillebitte hus i Trørød, to håndværkertilbud i Virum og derudover har vi luret på nogle forskellige muligheder i Birkerød, Lyngby, Hjortekær og som I ved, Espergærde. Vi har været vidt omkring. Jeg har taget jer med i vores overvejelser hele vejen igennem og I er kommet med utrolig mange gode input, sat tanker igang og delt ud af jeres erfaringer med forskellige byer. Af hjertet tak. Det har helt klart givet stof til eftertanke.

Efter så mange års søgen har vi ærlig talt haft svært ved at mærke efter, hvad der var det rigtige for os. Hvor ville vi slå os ned? Alle de byer vi har kigget på, har kunnet noget hver for sig og man er derfor nødt til at tage et valg om, hvad der er det vigtigste… Er det huset, størrelsen, beliggenheden, afstanden til familie og job, distancen til offentlig transport, haven, skolerne i området, bylivet, tæt på vand og skov eller noget helt andet?

Efter vi er blevet fire, er vores hverdag blevet mere presset for at være ærligt. Der er mere koordinering med afhentning, madlavning osv., da vi er fælles om børnene om morgenen og Christoffer derfor møder lidt senere end dengang, hvor vi kun havde Lily og jeg afleverede. Med to børn er det oftest lidt af et cirkus med havregrød, madpakker, tøj på og tandbørstning, så derfor er det bare meget hyggeligere og nemmere at være to om det. Tiden sammen om eftermiddagen/aftenen, inden børnene skal i seng er derfor forholdsvis kort og vi kom frem til, at afstanden til Christoffers arbejde derfor var en afgørende faktor for os.

Nogen gange dukker der en mulighed op, som ligesom tager valget for én… Lige som jeg næsten havde mistet modet, kom der pludselig et spændende hus til salg. En charmerende gammel murermestervilla med højt til loftet, stuk, en hyggelig lille have med frugttræer og kroge på en dejlig villavej. Vi følte os straks “hjemme”, og jeg hviskede til Christoffer “Her vil jeg gerne bo”, mens vi gik rundt i huset blandt alle de andre interesserede par… Vi faldt pladask for huset, som viste sig at skulle blive vores kommende hjem. Det ligger i Charlottenlund. En drømme beliggenhed for os. Christoffer kan cykle på arbejde, der er kun tyve minutter til vores forældre og det er stadig tæt på København, som vi har så svært ved at give slip på, og hvor næsten alt mit arbejde “ud af huset” også foregår. Det er i cykelafstand fra min søster og hendes familie på Østerbro og kun 20-25 minutter i bil fra begge vores brødre og deres familier nordpå. ♥

Jeg er så taknemmelig for, at det lykkedes. Lykkedes os at finde et sted, hvor vi med det samme følte os til rette – tæt på både familie og job. Jeg forstår det stadig ikke helt. Det er næsten 100 år gammelt og meget står stadig urørt. Jeg har sat nedtællingen igang – 117 dage to go. Jeg havde ikke troet, at vi ville ende med at købe hus netop her, at det kunne lykkes os at finde noget. Det føles som en god beslutning i forhåbentlig mange år frem – selvom man selvfølgelig aldrig ved, hvad fremtiden bringer og vi uden tvivl kunne have fundet os godt til rette mange andre steder. ♥ Det var jo netop derfor, at det var så svært. Jeg er så spændt. :) Spændt på at gøre det til vores.