Hold da op, hvor har vi været meget frem og tilbage omkring, hvilken by vi vil slå os ned i. Jo mere vi kigger, desto mere bliver vi i tvivl. Jeg sætter mit søgekriterie på hele Sjælland hver eneste dag – ikke fordi vi har lyst til at flytte sydpå, for så langt er vi dog kommet i vores beslutning, da vi begge har vores tætte familie i Nordsjælland og det derfor giver mening at rykke den vej, men for at få søgeresultater op for alle byer nord for København. Ellers skal jeg sidde og søge på hver enkelt by og man kan på den måde hurtigt overse nogen. Hvis man holder øje hver eneste dag, er det slet ikke så omfattende, som det lyder. Det tager max. 5-10 min om dagen. Men det har også gjort, at vi har fået øjnene op for nogle byer, som vi ellers ikke selv ville have fundet frem til.

De fem huse vi har budt på, har ligget i Gentofte- og Hørsholm Kommune. Gentofte fordi det er tæt på København, tæt på alt det vi kender, tæt på min søster og hendes familie og tæt på Christoffers arbejde, men jo tættere på byen desto dyrere er det også og vi har svært ved at følge med på det prisniveau, vi oplever i øjeblikket. Hørsholm Kommune kender vi som vores egen bukselomme – jeg er vokset op i Kokkedal, Christoffer i Rungsted og vi har begge gået på Rungsted Gymnasium, hvor vi jo også mødte hinanden. <3 Derfor ligger det også til højrebenet at flytte hjem til det velkendte samt forældre og begge vores brødre og deres familier, som også bor i nærheden – samtidig synes vi også, at Hørsholm og Rungsted har meget at byde på. Men når det er sagt, er det ikke de eneste byer, vi har været til fremvisning og vi har hele tiden været åbne for nye muligheder – vi har også kigget seriøst på to huse i Virum, et i Trørød, nogle byggegrunde i Holte og senest er vi faldet for det smukkeste gamle hus i Espergærde. Vi havde ellers sat vores maksimale afstand fra København til omkring Hørsholm, men pludselig er dette fine hus dukket op med en god størrelse. Men vi kan simpelthen ikke finde ud af, om vi har lyst til at flytte til Espergærde. Det er uden tvivl en super dejlig og charmerende by tæt på både vand og skov, gode skoler, osv., men udfordringen er, at vi ikke har den dér “hjemmefølelse” fordi vi ikke kender byen super godt, selvom den ikke ligger langt fra det velkendte. Vil vi mon hurtigt komme til at føle os hjemme?!

Det er så svært at mærke mavefornemmelsen efterhånden. Hvornår føles det 100% rigtigt? Vi er lige begyndt at nyde Christoffers korte afstand til sit nye arbejde, men hvis vi bosætter os i Espergærde, kan køreturen hurtigt nærme sig 45 minutter til en time i myldretiden. Det andet “men” er, at overtagelse først er om næsten et år (for derefter at skulle renovere i 4-5 måneder) og det er lang tid at vente, når vi allerede har ledt i tre år, men hvem ved, hvornår der dukker et andet hus op?! Der kan jo også gå lang tid. Det er simpelthen så hyggeligt dette hus – masser af charme, men det kræver også en kærlig hånd. Den ene del af mig siger “Vi byder, lad os springe ud i det! Det er jo lige dét, vi har ledt efter” og den anden: “Er det byen for os – vil vi føle os hjemme? Og kan vi vente næsten halvandet år mere på at flytte?“. Christoffer er lige så meget i tvivl. Der er så mange spørgsmål, vi søger svar på hele tiden og inden vi når at tænke os om og mærke efter, bliver vi overhalet indenom af andre sultne købere. Det her marked, altså – det er skørt. I må endelig dele jeres tanker omkring det at vælge “sin” by og hvordan I evt. kom frem til det rette valg for jer. – Hvor hurtigt I kom til at føle jer hjemme i en ny by, hvis I har prøvet det? Jeg synes, det er en kæmpe beslutning – specielt fordi det er her, at ens børn skal vokse op.