lejlighed københavn@2x

For et års tid siden var jeg hjemme hos chefdesigneren bag 2ND DAY, Mette Christensen, og skyde nogle billeder af hendes lækre garderobe (se indlægget HER). Det er dog ikke kun Mettes tøjstil der er inspirerende, men også hendes fine lejlighed på Nørrebro. Derfor skulle I da ikke snydes for lidt billeder af hendes lækre indretning, som består af tidsløse designklassikere, skæve loppefund og ting hun har fundet på sine mange rejser rundt omkring i verden. Jeg har desuden fået Mette til at svare på nogle spørgsmål omkring sin bolig – læs med nedenfor.

fransk-arkivskab@2x

Beskriv din bolig med 3 ord: Et kreativt miks af: design klassikere, rejsefund og vintage

glass-dome@2xsofa@2x

Hvad inspirerer dig til din indretning? 

Først og fremmest elsker jeg møbler og har været fascineret af dem siden barndommen. Jeg vil ligefrem påstå at jeg samler på dem. Så jeg følger altid med i blade, på nettet og på auktioner for at finde nye møbler (udover de møbler der er i min egen lejlighed, har jeg møbler som bliver “passet” hos min søster, mine venner og på lofter og i kældre). Derfor har jeg mange tidsløse designklasikkere, som jeg aldrig skiller mig af med, og som derfor skal passe ind i min indretning først og fremmest.

Derudover bliver jeg enormt inspireret af mine omgivelser, især på mine rejser til bla. Indien, Marokko, Paris og Hong Kong. Det er næsten umuligt for mig ikke at tage noget med mig hjem. Om det er et stort tæppe, en skulptur, vaser, puder eller et møbel – Så skal jeg nok få plads til det i min kuffert, hvis jeg først er blevet forelsket i det! 

interiør@2x

Hvor shopper du helst ting til boligen?

Møbler shopper jeg helst på auktioner og på nettet, samt i møbelgenbrugsbutikker, på loppemarkeder eller i Illums Bolighus. Den blå avis er også en favorit!

Mindre ting som vaser, lamper, glas, figurer og andet nips køber jeg alle steder – Det har jeg alt, alt for meget af og jeg bliver alligevel ved med at samle! Tror jeg er ramt af en uhelbredelig samlersygdom.

nasa-akvarie@2x

Kan du fortælle lidt om dit akvarium? 

Ja, grunden til jeg har mit akvarium, eller min Ecosphere som det rigtigt hedder, er at jeg rejser så meget, at det ikke er muligt for mig at have et kæledyr – Derfor tænkte jeg at rejeakvariet var genialt.

Det er en hemetrisk lukket glaskugle hvor der lever 12 rejer i og det kræver ikke nogen form for pasning. Det eneste man skal sørge for er, at rejerne får nok lys. Så kan de sagtens være alene hjemme i flere uger. :)

Det er udviklet af den amerikanske rumfartsadministration NASA og fungerer som et rigtigt øko-system. Ud over at være dekorativ, er det en fascinerende balance i et lukket øko-system som jorden. De små rejer, alger og mikroorganismer lever i et filtreret havvandsmiljø og kan leve her I ca 12 år. Jeg har haft mit i 8 år og rejerne har det stadig godt. Som bonus er de også altid sjove at nævne når folk spørger om man har kæledyr – Ingen tror på, at man har rejer 

lampe@2x

Hvor er loftslampen i dit soveværelse fra? 

Den er købt i Paris, Hedder 850 Eight Fifty er designet af Claire Norcross for Habitat. Lampen hedder 850 fordi den er designet af 850 kabelstrips.

hth køkken@2x

Mit køkken er fra HTH og jeg har selv stået for designet og at sætte det meste af det op. Bordpladen er i massiv sort granit med sølv stænk i, den er fra Spektra, og var sindsyg dyr (faktisk det dyreste i hele køkkenet). Den måtte op med kran og ind i gennem mit stuevindue –  men jeg ville bare have den! Den gør mit lille køkken mere eksklusivt.

bolig-indretning

Hvor er din sorte lænestol fra?

Lænestolen her er en design klassikker fra 1955 designet af George Nelson. Den hedder “Coconut Lounge Chair” og er designet til at ligne et stykke kokosnød. Og så er det et af de møbler jeg har, som man sidder bedst i.

eames stole@2x

Hvad er dit bedste tip til at give hjemmet et personligt tvist?

Køb altid udfra din egen smag og ikke efter hvad der er på mode her og nu – Man bliver i meget bedre humør, af at omgive sig med noget man virkelig godt kan lide, og har lyst til at komme hjem til -Det giver også helt af sig selv et personligt præg, at man kan fornemme at mennesket bag kan lide indrettningen.

 Herudover kan jeg godt lide at købe kvalitet – som f.eks mine møbler, de bliver kun bedre med tiden og ved at få patina.  De følger mig gennem livet og er med til at sætte rammerne i mit hjem uanset min alder og hvor jeg bor. Det gode ved møbelklassikere er, at de ofte passer ind i alle omgivelser. Og mig er det at investere i en møbelklassiker vigtigere end tøj, sko og tasker – Herudover er der en tendens til at møbler holder deres værdi, så skulle man blive træt af sit møbel, så kan det altid sælges igen, og måske endda til mere end det blev købt for. 

skrivebord@2x

Hvor er dit fine skrivebord fra?

Det er faktisk oprindeligt en bar, og en del fra et reolsystem. Den har spejl, indbygget lys og sorte glas repoer som oprindeligt var til at stille flasker, og whiskey glas på. Jeg har købt den i en genbrugsforretning i Århus for 150kr – Og husker at min mor synes jeg var tosset da jeg spurgte i butikken om jeg kunne få lov at købe en enkelt del af reolsystemet. Efterfølgende da jeg fik den hjem og den kom op på væggen, kunne hun godt se min ide med den.

sommerfuglebillede@2x

Hvad står øverst på ønskelisten?

Mere plads – En ny lejlighed  og George Nelsons Swag leg desk.

soveværelse@2x

Stolen her er designet af Eames og hedder La Chaise. Den blev designet I 1948 til en konkurrrence. Først i 1991 blev den sat i produktion. Den er inspireret af Gaston Lachaise skulptur: Floating Figure. Og er mit absolutte yndlings møbel. Det har det været siden jeg var barn.

interiordesign@2x
Jeg håber I kunne lade jer inspirere af Mettes fine bolig. :) Jeg elsker hvordan hun har kombineret nyt, gammelt, dyrt og billigt. Det giver et personligt og anderledes udtryk. Nu skal det ikke lyde som en salgsannonce, men siden jeg har været forbi og tage billeder af lejligheden, har Mette faktisk besluttet sig for at sætte den til salg, da hun leder efter noget større. Så hvis det skulle have interesse, er man mere end velkommen til at kontakte Realmæglerne: anette@mailreal.dk. God aften, piger!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

In this bright two-bedroom apartment i Copenhagen lives an extremely inspiring young woman. Her name is Mette Christensen, she is 34 years old and is chief designer at 2nd Day. You have seen her wardrobe earlier HERE, but I thought it was about time to show you her lovely apartment too. I love her combination of timeless design classics and flea market finds. I hope you find it as inspiring as I do. Have a lovely evening, girls!