grønkålssalat
En af mine favoritsalater er denne med grønkål, æbler, granatæblekerner og ristede honning/balsamico mandler. For ej at forglemme den lækre dressing bestående af blandt andet balsamicoeddike, olie, honning og dijonsennep. Faktisk går den under navnet “Femina salaten” herhjemme, da den meget vel kunne ligne noget, der er at finde i et dameblad. ;) Den er lækker at servere til et stegt kyllingebryst (evt. med parmaskinke omkring) eller spise som tilbehør til et stykke lasagne eller lignende. Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser:
200 gram grønkål
4 æbler (skæres i tynde skiver)
1 granatæble

Balsamicomandler:
100 g mandler
1 spsk. flydende honning
2 spsk. balsamicoeddike

Dressing:
4 spsk. olivenolie
4 spsk. balsamico
1 spsk. rørsukker
1 spsk. dijonsennep
salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med at tilberede mandlerne så de kan stå til afkøling, mens resten af salaten laves. Rist dem af på en tør pande til de er gyldne og vend dem derefter rundt i honningen. Tilsæt balsamicoeddiken og lad mandlerne simre, til balsamicoeddiken er fordampet. Hæld dem derefter over på et stykke bagepapir, lad dem køle af og blive sprøde. Grønkålen hakkes fint, æblerne skæres i tynde skiver, kernerne fra granatæblet pilles ud (se en nem guide til hvordan det gøres HER) og det hele blandes sammen. Pisk derefter dressingen sammen og hæld den over lige inden servering. Mandlerne hakkes groft og drysses over salaten til slut. Bon appétit. ;)

grønkåls-salatvinter-salat
tøj, mode, butikker